Agenten fietsten van Engeland naar Den Bosch voor Make a Wish - Omroep Brabant
Video

Agenten fietsten van Engeland naar Den Bosch voor Make a Wish

16 september 2016 om 23:04 • Aangepast 21 november 2020 om 07:37
nl
Vierentwintig politieagenten zijn vrijdag aangekomen op de Markt in Den Bosch, na een fietstocht van meer dan negenhonderd kilometer die begon in Engeland. Ze maakten de tocht om geld in te zamelen voor stichting Make a Wish, dat de wensen van ernstig zieke kinderen laat uitkomen. De opbrengst: 33.500 euro.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Het idee voor de fietstocht is in 2003 ontstaan. Een collega van de agenten overleed toen aan kanker. Sindsdien hebben ze al vier keer een fietstocht georganiseerd. Vier jaar geleden nog voor Kika (Stichting Kinderen Kankervrij), en nu dus voor stichting Make a Wish.

Wachten op privacy instellingen...

Tour de FransDe 'Tour de Frans' noemen ze het, naar hun overleden collega, die overigens op de hoogte was van hun plannen om op de trappers te gaan staan voor het goede doel.
De negenhonderd kilometer werden in zes dagen afgelegd. Dat ging niet altijd vanzelf, zo belandde een motorrijder die de renners vergezelde gisteren in een Belgisch ziekenhuis na een ongeval. Vandaag hadden ze gelukkig de wind mee, en over het algemeen kan er van een geslaagde tocht gesproken worden.
33.500 euroMake a Wish is erg blij met het opgehaalde geld, zo'n 33.500 euro. Er zouden al vijtig wensen van Brabantse kinderen klaar liggen die met dit bedrag verwezenlijkt kunnen worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.