Vandaag in Brabant eren we een held en hopen we dat Máxima weer een Goirlese jurk draagt

20 september 2016 om 10:00
nl
Goedemorgen Brabant! Het is vandaag Prinsjesdag. Dus we kijken naar hoedjes en jurken en natuurlijk wat de troonrede voor Brabant betekent (spoiler alert: we krijgen extra geld). En dan is er ook nog een prachtig verhaal over een Bossche superheld.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Het is Prinsjesdag! Onze verslaggever is naar Den Haag gereisd en gaat daar borrelen met Brabantse politici en ondernemers. En loopt koningin Máxima weer in een jurk van 'onze' Jan Taminiau?
  • In de rechtbank van Breda hoort de 18-jarige verdachte van een bommelding in Roosendaal zijn straf. De jongen wordt er van verdacht vorig jaar januari zijn school, het Zoomvliet College te hebben gebeld met de mededeling dat er een bom in het gebouw lag.
  • Het weer van vandaag is vergelijkbaar met dat van gisteren. Wolken en zon wisselen elkaar af, het blijft droog en het wordt maximaal 20 graden. Woensdag en donderdag laat de zon zich wat vaker zien, dan wordt het met 21 of 22 graden een fractie warmer.


Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Deze man is een held. Punt.
  • Een file, auto's remmen plotseling en wijken uit. Maar één automobiliste is te laat en rijdt hard in op haar voorganger. De klap is zo hard, dat ze over de vangrail glijdt. Het ongeluk op de A59 blijkt te zijn vastgelegd door een dashcam.
  • Hoe mooi is de Maas vanuit de lucht? Nou zo mooi! Dutch Droneflights legde op een paar zwoele nazomerdagen de Maas tussen Grave en Appeltern vast. De beelden spreken voor zich.

[YouTube:https://youtu.be/h6CmOjfHpy8]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Tijdens lichtfestival GLOW kunnen bezoekers dit jaar rondlopen in een gigantisch doolhof, gemaakt van 11.000 blauwe bierkratten. Het doolhof is gemaakt door twee Eindhovense studenten en geen onderdeel van de officiële GLOW-route. Helemaal de weg kwijt!
  • Een automobiliste is maandagavond in Landhorst met haar auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Dat gebeurde rond acht uur op De Quayweg.
  • Nog een bijzonder ongeluk: een helemaal originele DAF 33 in de vangrail. Auw.
  • En de film over voormalig topcrimineel John Jansen is in première gegaan. Hoe, wat en waarom lees je hier.

[Tweet:https://twitter.com/Daisy_schalkens/status/777930841662058497]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.