Man (22) gewond bij schietpartij in Roosendaal, slachtoffer rijdt zelf naar politiebureau

ROOSENDAAL - Op de Diamantdijk in Roosendaal is dinsdagmiddag rond tien voor halfvijf geschoten. Daarbij is een 22-jarige man uit Roosendaal gewond geraakt. De politie heeft een 29-jarige inwoner van de stad als verdachte aangehouden.
De politie kreeg rond vier uur meldingen binnen dat aan de Diamantdijk enkele gewapende mensen met bivakmutsen liepen. Meerdere politieauto's reden er met spoed naar toe. Toen een politieauto bij het politiebureau aan de Nieuwstraat, in het centrum van Roosendaal, wegreed, zagen agenten dat op straat twee automobilisten met elkaar op de vuist gingen. De agenten sprongen tussenbeiden.

Ziekenhuis
Een van de mannen vertelde dat hij gewond was geraakt bij een schietpartij. Het slachtoffer, een 22-jarige Roosendaler is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere man, een 29-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, is aangehouden. Volgens omstanders gebeurde dat door agenten met getrokken pistolen. De verdachte is voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Verder zat er niemand in de auto's.

Volgens de politie is het slachtoffer na de schietpartij in de wijk Kortendijk naar het politiebureau in de binnenstad gereden. Tijdens zijn rit door de stad heeft hij mogelijk meerdere auto's geraakt. 

Sporenonderzoek
Wat er zich precies heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Op de Nieuwstraat is de omgeving rond twee auto's afgezet. Ook de omgeving van de Diamantdijk wordt onderzocht. De technische recherche is op zoek naar sporen. De politie wil in contact komen met getuigen.
Meer over dit onderwerp:
diamantdijk roosendaal schietpartijen 112