'Ik ben ten einde raad', Fort Oranje-bewoonster Monique in tranen om lot van haar kinderen

RIJSBERGEN - Het laatste veld van camping Fort Oranje is woensdag ontruimd op last van de gemeente Zundert. Veel bewoners zijn verdrietig om het besluit. Een van hen is de 44-jarige Monique van de Bleek. Voor de camera van Omroep Brabant doet ze betraand haar verhaal.

"Ik weet helemaal niks. Ik ben ten einde raad. En de stress…", vertelt de bewoonster in tranen.

Ze heeft weinig begrip voor de keuze om de camping te sluiten. Net als sommige medebewoners: woensdag zijn er twee mannen op de camping opgepakt voor het uitschelden en bedreigen van agenten. Een van hen, Jimmy van de Beek, is haar vriend.

ZIE OOK: Fort Oranje: van gezellige familiecamping tot criminele woonwijk

Burgemeester Leny Poppe sprak eerder over Fort Oranje als ‘een criminele woonwijk waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven’. De bewoonster kan die omschrijving niet met haar eigen levensstijl rijmen.

'Wil dat mijn kinderen veilig zijn'
“De mensen hebben commentaar, maar daar heb ik niets mee. Ik betaal alles netjes en heb nooit een uitkering gehad”, zo vertelt ze. Het enige waar ze zich nog om bekommert, is het welzijn van haar kinderen en huisdieren. 
 
“Het maakt me niet uit wat ze zeggen, als mijn beesten en mijn kinderen maar veilig zijn. Als ik dan moet zwerven, prima, maar niet mijn kinderen en mijn beesten. Mijn beesten moet ik nu achterlaten, en ik kan er niet bij.” Ze heeft katten, honden, geiten, ganzen en paarden. 

Huisvesting
De gemeente geeft aan dat iedere bewoner van Fort Oranje op verzoek huisvesting ontvangt.

Deel dit artikel: