Vrouw die klaagde over eiergooiende hangjongeren, krijgt nu steen door de ruit

BERGEN OP ZOOM - Bij een appartement in een seniorenflat in Bergen op Zoom is zondagavond een steen door de ruit gegooid. De afgelopen weken werd dezelfde woning al twee keer bekogeld met eieren. Hangjongeren zorgen in het gebouw aan de Plejadenlaan al jaren voor overlast.
De 51-jarige Edith de Waal woont vanwege reuma en artrose in de seniorenflat. Afgelopen weekend vertelde ze helemaal klaar te zijn met de overlast die zij en andere bewoners ervaren. "Ik ben al eens bekogeld met ijsjes. Vorige week knalden er ineens eieren tegen mijn ramen." En zondagavond volgde dus een steen door de ruit.

Veel angst
Onder in het flatgebouw zit een steunpunt voor senioren. Daar is het altijd lekker warm. De jongeren uit de buurt gebruiken deze hal daarom graag als hangplek. Ze forceren 's avonds de deur. Telkens als Edith daar iets van zegt, is het raak en wordt ze te grazen genomen.

Met haar 51 jaar is Edith een van de jongste flatbewoners. Zij en medebewoner John Verdult (62) merken dat er veel angst heerst onder de ouderen. "De mensen denken dat ze veilig zijn, omdat ze in een afgesloten appartement wonen met deuren die op slot gaan. Maar op één of andere manier blijven de deuren toch lang open staan", vertelt Verdult. 

Aangifte
Dit weekend gaf Edith aan: "Ik ben de enige die iets probeert nu. Voor de bewoners van de flat en voor de buurt. Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren, maar dat risico neem ik."

Edith deed na de regen van eieren al aangifte en heeft nauw contact met de wijkagent. Ze hoopt dat de politie en de gemeente snel ingrijpen.