Vandaag in Brabant: Wat gebeurde er precies in het Bossche pand dat afbrandde?

27 september 2016 om 10:12
nl
Vandaag publiceert de gemeente Den Bosch het rapport met de onderzoeksresultaten naar aanleiding van de brand waarbij asbest is vrijgekomen. En hoort John F. van de rechtbank welke straf hij krijgt.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • John F. krijgt vandaag te horen hoelang hij de cel in moet voor de moord op Linda van der Giesen. Tegen de ex van de 28-jarige verpleegkundige Linda van der Giesen uit Zevenbergen werd twee weken geleden in de rechtbank in Breda tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De vader van Linda's zoontje hoopt dat de rechter meegaat met die eis.
  • Buurtbewoners van het pand in Den Bosch hebben nog veel vragen na de verwoestende brand, zo bleek gisterenavond tijdens een informatiebijeenkomst.


[YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=BQ3-HYmPUr4]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De inwoners van Zevenbergen kunnen het maar amper bevatten. Afgelopen donderdag kwam in die plaats de 46-jarige Wendy door een misdrijf om het leven. Haar partner wordt verdacht van doodslag. Het lot dat Wendy trof, is Zevenbergen niet vreemd. In nog geen drie jaar tijd stierven drie moeders van jonge kinderen er een gewelddadige dood.
  • Het zijn beelden waar je maag misschien een beetje van omdraait. Daarom ook vast een waarschuwing: dit zijn schokkende beelden. Het gaat om een filmpje waarin te zien is hoe Zain Moghal van Jong FC Den Bosch afgelopen zondag zijn enkel brak.
  • Johan Vlemmix woont inmiddels al bijna een jaar in zijn enorme villa in Eindhoven. 345 vierkante meter heeft hij daar tot zijn beschikking, en da's een hoop ruimte voor een man alleen. Daarom is de prominente Einhovenaar druk bezig met het bedenken van plannetjes om al die ruimte nuttig in te zetten. Hij blijkt trouwens ook nog steeds politieke ambities te hebben:


[Tweet:https://twitter.com/JVlemmix/status/780423173028405248]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Opsporingsprogramma Bureau Brabant heeft maandagavond heftige beelden uitgezonden van een overval op drankenhandel Gall& Gall in Eindhoven. Op de beelden is te zien hoe twee overvallers met grof geweld de winkelmedewerker naar binnen duwen. Het slachtoffer werd aan zijn kin over de grond door de winkel gesleurd.
  • Op de A2 richting Den Bosch tussen Vught en Sint-Michielsgestel is maandag tijdens de spits een auto in brand gevlogen.
  • Zorgen over een nieuw treinstation in Acht. Het station zou Eindhoven Airport beter bereikbaar moeten maken, maar de bewoners van Acht vrezen dat hun dorp in een grote parkeerplaats veranderd.


[YouTube:https://youtu.be/7up24ow14Fg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.