Vandaag in Brabant nemen we (een beetje) afscheid van boswachter Frans Kapteijns

30 september 2016 om 08:34
nl
Boswachter Frans Kapteijns is waarschijnlijk de bekendste boswachter van Brabant. Maar na vandaag moeten we het zonder hem doen, want hij gaat met pensioen bij Natuurmonumenten. Gelukkig blijft Frans wel zijn radiopraatjes doen, dus helemaal hoeven we hem niet te missen.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Boswachter Frans Kapteijns gaat met pensioen. Maar Frans stopt niet met al zijn activiteiten. Hij blijft te horen bij Omroep Brabant.
  • Niks koopjesjagen vrijdag tussen de kleding van het failliete V&D op industrieterrein Ekkersrijt in Son. De burgemeester van Son staat het niet toe.
  • In Tilburg start vrijdag het Nederlands Kampioenschap skateboarden. De meerdaagse wedstrijd vindt plaats in de Koepelhal bij de Spoorzone.
  • Vanmiddag gaat de zon schijnen. Het blijft droog en de temperatuur loopt op tot 19 graden.


[tweet:https://twitter.com/BoswachterFrans/status/781696268670304258]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Als Erwin van Amelsfoort uit Tilburg niet was gaan verbouwen dan zou hij zijn agave nooit binnen hebben gezet. Dan zou die plant waarschijnlijk nooit zijn gaan bloeien en had u nooit van Erwin van Amelsfoort gehoord. Maar hij ging wel verbouwen en dwong zo onbedoeld de natuur in de richting van de publiciteit.
  • De bewoners van de Meidoornstraat in Breda zijn er helemaal klaar mee. De straat is volgens hen levensgevaarlijk. Daarom blokkeerden ze donderdagmiddag de straat. Zittend.
  • Drie artsen in Leende willen proberen al hun dorpsgenoten te laten afvallen zodat ze gezonder worden en de kwaliteit van hun leven beter wordt. De artsen zijn geïnspireerd door een eskimodorpje en ze gaan zelf voorop in de strijd.


[youtube:https://youtu.be/ePGEyw5SjIU]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Een automobilst is donderdagavond om het leven gekomen bij een ongeluk onderaan de afrit A67 richting Geldrop. Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken.
  • Chipmaker Qualcomm is in gesprek met de Eindhovense branchegenoot NXP Semiconductors over een overname. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van ingewijden. Met de deal zou een bedrag van rond de 30 miljard dollar gemoeid zijn.
  • Op de Platanenlaan in Boxtel is vrijdagochtend vroeg een auto uitgebrand. De brand is vermoedelijk aangestoken.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!