Idols-winnares Julia van Helvoirt wil de vrouwelijke André Hazes worden

20 december 2017 om 20:55
nl
Ze won in april het zesde seizoen van Idols en timmert hard aan de weg. Maar vanzelf gaat het zeker niet voor Julia van Helvoirt uit Tilburg. “Je moet echt bezig blijven, anders kom je er niet.” Haar ambitie? “Ik wil een volkszangeres worden.”
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Idols, het is voor Julia nog steeds ‘het mooiste waar ik ooit aan heb meegedaan’. Even leek het of de wereld aan haar voeten lag. “Je krijgt een heleboel media-aandacht. Maar mensen denken dat er een hele carrière voor je klaar ligt, dat is echt niet zo.”

Dat Idols geen garantie voor succes is, blijkt wel uit de carrières van eerdere deelnemers. Er zullen weinig mensen zijn die tijdens een popquiz alle zes de winnaars kunnen opnoemen. Jamai, Boris, Julia… En…? Precies.

LEES OOK: Idols-winnares Julia wil het tegendeel bewijzen: 'Jullie gaan zeker nog iets van mij horen'

Successen
Hoewel Julia ook nog niet zo beroemd is als de deelnemers uit de eerste seizoenen, is ze hard bezig om haar eigen successen te boeken. “Er was een periode dat het aantal optredens terugliep, maar nu treed ik op aan de lopende band. Dat is mooi.”

Ze doet dat wel op haar eigen manier: “Mensen kennen mij uit Idols vooral als iemand die mooie Nederlandstalige liedjes zingt, maar ik doe ook juist heel erg de feestkant.”

André Hazes
Haar ambitie is om volkszangeres te worden. “Er zijn nog niet zoveel vrouwen die dat doen, dus daar heb ik mazzel mee.” Binnenkort komt haar nieuwe single uit. “Ik heb hem zelf geschreven en hij maakt heel erg duidelijk welke kant ik op wil. De André Hazes-kant.”
[youtube:https://youtu.be/-ygxA3sY6-8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.