Vandaag in Brabant krijgt boomhut-gate een vervolg

3 oktober 2016 om 09:47 • Aangepast 21 november 2020 om 07:13
nl
De boomhut aan de Purcelldreef in Tilburg die begin augustus door de gemeente Tilburg werd afgebroken, heeft veel verontwaardigde reacties opgeleverd. Daarom wil burgemeester Noordanus alsnog in gesprek gaan met de boomhutbouwers om samen tot een oplossing te komen. Maar er is meer! Zo gaat de herfst nu echt beginnen en praten we na over de rellen tijdens Willem II - Feyenoord van gisteren.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Groot verdriet in Tilburg afgelopen zomer, want in opdracht van de gemeente kwam een groep handhavers de geliefde boomhut van kinderen uit de Purcelldreef afbreken. Vandaag gaat burgemeester Noordanus het gesprek aan met de bewoners om tot een oplossing te komen (het ziet er goed uit).
  • Vanochtend trekken nog enkele buien over de provincie. Maar vanmiddag is het droog en schijnt de zon. Er waait een zwakke tot matige noordelijke wind en het wordt 19 graden. De rest van de week daalt de temperatuur... de herfst gaat nu echt beginnen!


Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De competitiewedstrijd zondag tussen Willem II en Feyenoord is in de slotfase tijdelijk stilgelegd vanwege ongeregeldheden op de tribunes. De scheidsrechter legde het spel stil, nadat Feyenoord 0-2 had gemaakt en rivaliserende supporters met elkaar op de vuist gingen.
  • Er zijn architecten die geld verdienen met het ontwerpen van gebouwen. En er zijn mensen die geld verdienen door tegen die gebouwen op te lopen. Dat zijn freerunners. Bart van der Linden uit Eersel is wereldkampioen in deze tak van sport. Hij kan er van leven.
  • Tientallen Brabantse jongeren verheerlijken wapens, drugs en messen op sociale media, blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant. Op de populaire foto-app Instagram poseren ze met wapens in hun hand en staan ze trots tussen de wietplantages. Alles draait om hun imago. De accounts worden gevolgd door duizenden mensen.


Wachten op privacy instellingen...


Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Bij een ongeluk zondagavond op de A2 bij Eindhoven zijn drie gewonden gevallen. Een van de slachtoffers zou er volgens omstanders ernstig aan toe zijn. De slachtoffers zaten in één auto.
  • Cafetaria Big Bread aan het Rivierenplein in Den Bosch is zondagavond overvallen. Er is geld meegenomen, laat de politie weten.
  • Oorlogsfotograaf Jeroen Oerlemans uit Vught is doodgeschoten in Libië. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlanse Zaken. Zijn familie is ingelicht.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!