Irritante bromtoon in Geertruidenberg binnenkort voorbij, TenneT plaatst eindelijk geluidsschermen

6 oktober 2016 om 15:43 • Aangepast 21 november 2020 om 07:07
nl
Bewoners van de Ravelijn in Geertruidenberg worden er al jaren horendol van: het constante gezoem afkomstig van het nabijgelegen transformatorstation. Energiebedrijf Tennet kondigde donderdag aan in december te beginnen met de aanleg van geluidswerende wanden aan de Peuzelaar. De schermen moeten in januari klaar zijn.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Omwonenden klagen over een lage zoemtoon waar ze vooral in de nachtelijke uren en in de weekenden last van hebben. De schermen moeten volgens TenneT het geluid van het station op een aanvaardbaar niveau brengen.
Nieuwe transformatorenDe overlast wordt veroorzaakt door het stof dat op de transformatoren ligt. In 2020 worden de zes oude transformatoren vervangen door nieuwe exemplaren. De nieuwe tranformatoren veroorzaken minder geluid.

Wachten op privacy instellingen...

Wethouder Kevin van Oort van de gemeente Geertruidenberg is blij verrast door het besluit van TenneT. De gemeente had TenneT al een ultimatum gesteld. Als er op 1 februari 2017 geen oplossing zou zijn, dan wilde de gemeente het energiebedrijf een dwangsom opleggen van 50.000 euro per overtreding met een maximun van 250.000 euro.
"Of het nu de dwangsom of de mediadruk is geweest, maakt mij niet uit. Het is het resultaat dat telt", besluit Van Oort.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.