Vandaag in Brabant rijden we maar niet meer over de Merwedebrug

11 oktober 2016 om 09:50 • Aangepast 21 november 2020 om 07:01
nl
Vorige week kwam het bericht dat er haarscheurtjes waren gevonden in de Merwedebrug. Heel zware vrachtwagens, boven de 60 ton, mochten niet meer over de brug. Maandagnacht nam Rijkswaterstaat ineens een nog rigoreuzere maatregel: geen vrachtwagens meer over de Merwedebrug.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Extreem zwaar vrachtverkeer mag voorlopig niet meer over de Merwedebrug op de A27 bij Werkendam rijden. Er zitten haarscheurtjes in de stalen draagbalken van de brug. Er is geen acuut veiligheidsrisico, aldus Rijkswaterstaat.
  • In Bosschenhoofd wordt vandaag de eerste Nederlandse rijst ooit geoogst. Teler Jan Veerhuis wilde aanvankelijk alleen de bloemen van de rijst gebruiken, maar nu verwacht hij een paar kilo Brabantse rijst te oogsten.
  • Veel bewolking vandaag, maar het blijft droog. Het wordt 12-13 graden.

[tweet:https://twitter.com/MoolenaarR/status/785714804744912896]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • In Helmond is vrijdagochtend een jongen mishandeld en beroofd van zijn smartphone. Dat gebeurde rond kwart over acht op de Heeklaan. De 12-jarige Max fietste nietsvermoedend onder het bruggetje, toen twee jongens hem ineens van zijn fiets trokken. “Ik wil dat de daders gepakt worden en dat ze hun excuses aanbieden”, zegt het jongetje tegen Omroep Brabant.
  • Flesjes bier, verscheurde kleding en kapotgeslagen plafondplaten. Krakers aan de Nijverheidsweg in Eindhoven hebben werkelijk niets overgelaten van het pand. ''Alles wat nog staat, moet gestript worden'', vertelt de eigenaar.
  • De tamme kerkuil Silly is verdwenen en als de vogel niet snel wordt gevonden dan is het dier ten dode opgeschreven. De uil is ontsnapt in de omgeving van Loosbroek en houdt zich daar vermoedelijk nog steeds op.

[tweet:https://twitter.com/maridebijl/status/785545247468167168]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Een groot raadsel In Veghel, want daar zijn de hele nacht knallen te horen geweest. Die hielden veel mensen uit hun slaap en de politie kreeg veel meldingen.
  • José van Dijck uit Boxtel is volgens Opzij de meest invloedrijke vrouw van 2016. Ze heeft zich ontpopt tot voorvechter van meer diversiteit, open luiken en samenwerking in de wetenschap.
  • Het idee om verschillende Brabantse natuurgebieden aan elkaar te koppelen onder de naam 'Van Gogh Nationaal Park', lijkt in goede aarde te vallen. Het plan is genomineerd voor de publieksprijs in de verkiezing van 'het mooiste natuurgebied van Nederland'. Dit is maandagavond bekend gemaakt.

[tweet:https://twitter.com/politieVeghel/status/785693904976871424]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!