Vandaag in Brabant: Grote bussen mogen niet meer over Merwedebrug, dan maar kleine

13 oktober 2016 om 09:36
nl
Wat doe je als je als busbedrijf niet meer met je bussen over een brug die op je vaste route ligt, mag rijden? Voor dit dilemma staat vervoersbedrijf Arriva sinds de Merwedebrug dicht is.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Er wordt stevig gecontroleerd bij de Merwedebrug en dat zorgt voor veel file. Vrachtwagens en bussen mogen er niet meer overheen. Een probleem voor vervoersbedrijf Arriva. Maar het bedrijf heeft een oplossing bedacht: vanaf maandag worden pendelbussen ingezet.
  • Vandaag gaat de rechtszaak van Nicole van den Hurk verder. De verdediging krijgt de kans om de onschuld van Jos de G. aan te tonen. De nabestaanden van Nicole zijn duidelijk: "De vraag is niet of het voor ons duidelijk is dat hij het heeft gedaan. De vraag is voor wie het niét duidelijk is dat hij hierachter zit."
  • Oprichter en voormalig leider van motorclub No Surrender, Klaas Otto, staat vandaag voor de rechter.


[Tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/786221818885574656]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Jos de G. (49) is een harteloze man zonder geweten die voor de rest van zijn leven opgesloten moet worden. Dat zegt Ad, vader van de in 1995 omgebrachte Nicole van den Hurk, in een eerste reactie tegen Omroep Brabant. Woensdag eiste het Openbaar Ministerie 14 jaar cel tegen Jos de G. die de 15-jarige Nicole zou hebben verkracht en gedood. "Veel te weinig voor hetgeen hij allemaal gedaan heeft."
  • Een tussen twee bananen geklemd stuk vuurwerk is uit een woontoren in het centrum van Eindhoven gegooid. Dat is te zien op een filmpje dat gisteren op dumpert.nl is geplaatst.
  • Beroepsclowns balen van de ‘killer clowns’ die mensen de stuipen op het lijf jagen. “We ondervinden hier echt schade aan”, vertelt Milko Steyvers, de bekende clown van Circus Herman Renz uit Helmond.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=9Kpo7RrXD4M]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • De Luchtmachtdagen die in 2017 op basis Volkel zouden worden gehouden, gaan niet door. Dat meldt de Luchtmacht woensdag. Volgens een woordvoerder wil Defensie na de inzet in onder meer het Midden-Oosten 'een adempauze inlassen om alles weer op orde te krijgen'.
  • De bewakers van de Merwedebrug nemen hun taak serieus en staan met zaklampen en rode lichtgevende kegels grote vrachtwagens weg te jagen van de brug. De VerkeersInformatieDienst ziet het via camera's allemaal gebeuren, en het levert volgens hen gevaarlijke situaties op.


[Tweet:https://twitter.com/vid/status/785926987659476992]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!