College Moerdijk belooft beterschap, overleeft motie van afkeuring - Omroep Brabant

College Moerdijk belooft beterschap, overleeft motie van afkeuring

13 oktober 2016 om 00:04 • Aangepast 21 november 2020 om 06:58
nl
Het college van burgemeester en wethouders van Moerdijk belooft beterschap wat betreft het aankoopbeleid van de gemeente. Wethouder Frans Fakkers van Moerdijk bood tijdens de extra raadsvergadering woensdagavond zijn 'oprechte excuses' aan voor de fouten die zijn gemaakt bij het aanbestedingsbeleid van de gemeente.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Fakkers betreurt de gang van zaken. Het gaat dan onder meer over de aanschaf van het nieuwe meubilair in het gemeentehuis. Volgens de oppositiepartijen handelde het college van B en W hierbij in strijd met de aanbestedingsregels.
Vorig jaar deed  een bedrijf een offerte van 50 duizend euro. Maar het college vond de tafels en stoelen ‘niet passend’. Ze besloten daarom over te gaan tot de aanschaf van duurdere meubels bij hetzelfde bedrijf. Hierbij bedroeg de rekening 73 duizend euro. Een tweede bedrijf dat in eerste instantie ook offerte had gedaan, werd hierbij genegeerd. Terwijl volgens de regels bij een overschrijding van het budget dat bedrijf ook een tweede kans had moeten krijgen.

Wachten op privacy instellingen...

Gele kaartHet college hield de details van de kostenoverschrijding vervolgens achter voor de gemeenteraad. Volgens de oppositie een politieke doodzonde. Toch haalde een motie van afkeuring tegen het college van burgemeester en wethouders geen meerderheid.
De gemeente liet eerder een extern bureau onderzoek doen naar het aanbestedingsbeleid. Daaruit bleek ook dat het college 'uitermate onzorgvuldig' heeft gehandeld, maar dat er geen sprake was van vriendjespolitiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.