Video

Door vuurwerk beschadigd huis in Etten-Leur nog steeds onbewoonbaar: 'Er is maar één kamer intact'

8 januari 2018 om 16:09
nl
De ruiten liggen aan diggelen, de deur naar de woonkamer is kapot en hoe langer je naar de muren en het plafond kijkt, hoe meer scheuren je ontdekt. Een week na oudjaarsavond is het huis van Roger Buurstee en Patricia Versendaal uit Etten-Leur nog steeds onbewoonbaar. Tijdens de jaarwisseling werd er in hun straat zulk zwaar vuurwerk afgestoken dat vijf huizen schade opliepen en drie mensen gewond raakten.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Het jonge gezin woont een week na oudjaarsavond nog steeds niet in hun eigen woning, maar bij de ouders van Patricia. "Ik durf ook niet te zeggen wanneer we terug kunnen, maar we hopen zo snel mogelijk. We kunnen nu niks, maar moeten gewoon afwachten", vertelt Roger.

LEES OOK: Forse schade aan huizen en auto's door zwaar vuurwerk, EOD doet onderzoek [VIDEO]

Vijf weken oude zoontje
Het stel schrok zich rot toen het een week geleden mis ging met het zware vuurwerk. Roger: "Net iets na enen was er een grote knal en daarop zijn wij naar buiten gelopen. Kort daarna waren er nog twee explosies en lagen de ruiten eruit."

Terwijl Roger zich beneden bekommerde over de aanwezige familie en het huis, rende Patricia naar boven. Hun toen vijf weken oude zoontje lag namelijk te slapen in een kamer waarvan de ruiten kapot waren gesprongen. "Dat is het eerste waar je aan denkt", vertelt Patricia. "Ik merkte dat hij niet huilde dus ben ik gaan kijken of er geen glasscherven in z'n bedje lagen. Gelukkig was dat niet zo. Toen heb ik hem opgepakt en ben naar de tweede verdieping gegaan. Daar is de enige kamer die niet beschadigd is  en daar heb ik een uur lang met hem gezeten."

Gehoorschade
Het zoontje van Patricia en Roger lijkt geen blijvende schade over te houden aan de knal. "Hij lijkt overal goed op te reageren. Hij lacht, eet en slaapt goed", vertelt de jonge moeder. Toch laten de jonge ouders hun zoontje voor de zekerheid nakijken bij een arts om zeker te weten dat zijn gehoor nog intact is.

Gelukkig geen zwaargewonden
Hoewel de schade in hun huis groot is, zijn Patricia en Roger blij dat er geen zwaargewonden zijn gevallen. "Als je ziet hoeveel kinderen er tijdens oudjaarsnacht in de straat liepen dan is het echt een wonder dat het niet nóg erger is afgelopen", vertelt Patricia. Haar vriend vult aan: "Dit zware vuurwerk moet gewoon niet kunnen. Er zijn zoveel levens op het spel gezet nu. Dat vuurwerk hoort bij de professionals thuis en niet bij een particulier in een woonwijk."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.