Vandaag in Brabant gaan we vliegtuigspotten in Volkel

17 oktober 2016 om 09:17 • Aangepast 21 november 2020 om 06:52
nl
Vliegtuigspotters moeten vandaag in Volkel zijn, want daar beginnen de Italiaanse, Amerikaanse, Griekse en Nederlandse luchtmacht aan een aantal trainingsmissies. Verder gaan Chroom 6-slachtoffers protesteren in Tilburg en praten we na over de voetbalrellen in België.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Vanaf vandaag voeren jachtvliegtuigen van de Italiaanse, Amerikaanse en Griekse luchtmacht de hele week trainingsvluchten uit vanaf vliegbasis Volkel. Ze gaan samen met Nederlandse F-16’s trainingsmissies vliegen. Voor vliegtuigspotters wordt het een mooie week!
  • Een groep Chroom 6-slachtoffers gaat vanavond protesteren bij de Tilburgse gemeenteraad. De mensen die met het gevaarlijke Chroom 6 gewerkt hebben, zijn boos. De gemeente had medisch onderzoek en een uitgebreide informatieavond beloofd. Hier is tot nu toe niks van terechtgekomen, vandaar de actie.
  • Vanochtend is er veel bewolking met verspreid een bui, vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog en vanuit het westen klaart het wat op, zodat de zon zich af en toe gaat laten zien. Het wordt 17 graden. Morgen koelt het verder af, met temperaturen van rond de 12 graden.


Wachten op privacy instellingen...


Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Ongeveer vijftien aanhangers van Helmond Sport waren zaterdagavond betrokken bij rellen tijdens de voetbalwedstrijd in de Belgische competitie tussen FCV Dender en Beerschot Wilrijk. Er zijn beelden van de rellen.
  • Francis Kuijk uit Kaatsheuvel heeft de finale van het programma Heel Holland Bakt gehaald. Ze was in de halve finale van het tv-bakprogramma zelfs de beste en won daarom de titel Meesterbakker, het was al de tweede keer dat ze die titel pakte.
  • Een Belgische vrachtwagenchauffeur is zondagochtend ernstig gewond geraakt. Hij kwam op het erf van een boerderij aan de Torentjeshoeve bekneld te zitten tussen balen gras. Het ongeluk gebeurde rond kwart over elf. De vrachtwagenchauffeur is in levensgevaar.


Wachten op privacy instellingen...

Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • In Tilburg verschijnt maandag de tweede editie van de Quiet 500. In dit glossy tijdschrift, met een knipoog naar het miljonairsblad Quote 500, vertellen 500 mensen met amper iets te besteden hoe ze omgaan met een leven in stille armoede.
  • Een 15-jarige jongen uit Ossendrecht is afgelopen woensdag opgepakt voor enkele pogingen van brandstichting in zijn woonplaats. Afgelopen zomer werd hij ook al in de kraag gevat.
  • Mathieu van der Poel is goed aan het seizoen begonnen. De Nederlands kampioen veldrijden was zondag in Zonhoven de snelste in de tweede wedstrijd uit de Superprestigereeks. Van der Poel had twee weken terug de openingsrit in Gieten ook al gewonnen.


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!