Natuurbruggen veranderen ’s nachts in een uitgaansgebied voor dieren

18 oktober 2016 om 18:23
nl
De natuurbruggen in Zuidoost-Brabant zijn een groot succes. De ecoducten over de A2 bij Leende en de N396 bij Valkenswaard veranderen 's nachts in een waar uitgaansgebied voor dieren, aldus natuurbeschermingsorganisatie Brabants Landschap.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Niet alleen kleine dieren zoals konijnen, wezels en vossen maar ook grote dieren zoals reeën en wilde zwijnen maken gebruik van de ecoducten. Maar er is meer: "Wat veel mensen niet weten is dat ook vogels gebruik maken van de natuurbrug en dat veel dieren er hun thuis hebben gevonden, zoals de veldkrekel, de blauwvleugelsprinkhaan en de rugstreeppad" laat Brabants Landschap weten.
In januari 2014 zijn de ecoducten bij Valkenswaard geopend, samen met twee ecoducten bij Oss. In Best was al langer een ecoduct, over de A2.
LEES OOK: Vier Brabantse ecoducten geopend: door de modder naar de overkant
FilmpjeBrabants Landschap heeft een filmpje op YouTube geplaatst waarop diverse dieren die de afgelopen maanden gebruik maakten van de natuurbrug te zien zijn:
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=P3qs-ghk_to]
Open Dag van de NatuurbrugOm het succes van de bruggen te vieren wordt op 23 oktober de Open Dag van de Natuurbrug georganiseerd. Bezoekers kunnen deze dag met eigen ogen een 'dierensnelweg' bekijken. Provinciebestuurder Johan van den Hout zal de mensen een rondleiding geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.