Chaos op Brabantse snelwegen door omgewaaide bomen en vrachtwagens

18 januari 2018 om 11:07
nl
Brabant was donderdagochtend bijna onbereikbaar geworden door de westerstorm. Door omgewaaide bomen en gekantelde vrachtwagens kwamen snelwegen als de A50 en A58 muurvast te staan. Ook was de provincie amper binnen te rijden via de A2 en A27. De problemen waren rond twee uur grotendeels opgelost.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De A2 tussen Boxtel-Noord en Best-West zit nog wel altijd dicht. Dit duurt waarschijnlijk nog tot vier uur. Er zijn meerdere bomen omgewaaid op de snelweg van Den Bosch naar Eindhoven. Verkeer kan het beste omrijden via Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

Verkeer dat via de A2 de provincie in wilde rijden, kwam ook in de problemen. Bij Zaltbommel kantelde een vrachtwagen en daardoor zat de weg uren dicht. Rond kwart voor twee werd één baan alvast vrijgegeven, een kwartiertje later was de gehele weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...

Brabant was ook via de A27 amper bereikbaar. Op de Merwedebrug was een vrachtwagen tegen de vangrail gebotst. Bij Raamsdonksveer waaide een aanhanger van een vrachtwagen om. Rijkswaterstaat adviseerde mensen hun reis naar het zuiden uit te stellen. 

Omgewaaide vrachtwagen
De A50 bij Veghel zat ook lange tijd dicht vanwege een gekantelde vrachtwagen. Het voertuig was rond kwart voor twee geborgen. De weg werd toen ook weer vrijgegeven.

Op de A73 waren problemen tussen Haps en Malden. Ook hier was een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen.

Bij Oirschot op de A58 waaide ook een vrachtwagen om. De snelweg tussen Breda en Eindhoven zat hierdoor ongeveer een uur dicht. Ook op de A16 en A17 waren problemen.

Treinverkeer
De NS heeft rond elf uur ook al het treinverkeer stilgelegd. Het station in Breda werd zelfs ontruimd door de storm. Reizigers moesten om veiligheidsredenen onmiddellijk het station verlaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!