Video

Alcoholverbod rond Poolse supermarkt in Roosendaal

25 oktober 2016 om 18:41
nl
In de omgeving van de Poolse supermarkt Swojska Chata aan de Gastelseweg in Roosendaal mag voortaan geen alcohol meer worden gedronken. Burgemeester Jacques Niederer heeft het verbod ingesteld vanwege de overlast die klanten van de winkel veroorzaken.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Met de maatregel komt de gemeente Roosendaal tegemoet aan bewoners van de Gastelseweg en de Jacob van Heemskerkstraat. Die hielden een handtekeningenactie om de supermarkt aan de Gastelseweg te sluiten.
Nog geen boetesHet alcoholverbod bij de Poolse supermarkt aan de Gastelsweg is al van kracht, maar er kunnen nog geen boetes worden uitgedeeld. Pas na de plaatsing van borden kan er worden gehandhaafd.
Bij twee andere Poolse supermarkten aan de Molenstraat in Roosendaal was al een alcoholverbod van kracht. In de omgeving van alle Poolse supermarkten in Roosendaal is nu dus een alcoholverbod ingesteld.
WildplassersDe buurt zegt overlast te hebben van drinkende Polen, wildplassende klanten en verkeerd geparkeerde auto's.
De parkeercontroles van de politie en de gemeente die afgelopen zomer al werden gehouden, worden voortgezet. Ook in de Molenstraat waar twee Poolse supermarkten zijn, wordt gecontroleerd.
Poolse gemeenschapBurgemeester Niederer is op zoek naar een aanspreekpunt binnen de Poolse gemeenschap om overlastgevers aan te spreken op hun gedrag. "Ik wil de Poolse gemeenschap deelgenoot maken van het probleem om vervolgens te komen tot duurzame oplossingen", aldus de burgemeester.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.