Brabantse zusjes van O'G3NE naar Songfestival

29 oktober 2016 om 17:44 • Aangepast 21 november 2020 om 06:31
nl
De geruchten blijken waar! Lisa, Amy en Shelley uit Fijnaart gaan als O'G3NE Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. Dat meldt de AVROTROS zaterdag.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

"We zijn nog niet benaderd" zeiden de dames toen ze twee weken geleden bij Omroep Brabant te gast waren. Maar de geruchten blijken toch te kloppen, want op de 62ste editie van het Eurovisiesongfestival zullen de Brabanders ons land vertegenwoordigen in Kiev.
LEES OOK: 'We zijn eerlijk waar nog niet benaderd', O'G3NE nog niks gehoord over Songfestival
HoogtepuntDe meidengroep is dolblij met het ticket voor het Songfestival, tien jaar na hun deelname aan het Junior Songfestival: "Wij zijn super trots dat wij dit vertrouwen krijgen en hebben enorm veel zin in dit avontuur. Na het Junior Songfestival en het winnen van The Voice of Holland is dit een nieuw hoogtepunt in onze carrière."
Of O'G3NE ook echt wint, zal nog moeten blijken. De dames willen in elk geval 'alles geven om Nederland trots te maken': "Wij willen het Songfestival naar Nederland halen. Nederland doet zo veel voor de wereld, Nederland verdient het om dat feest hier te hebben!" zeiden ze op NPO Radio 2.
ZIE OOK: ‘Een act, een verhaal en drie topstemmen’, lovende reacties op deelname O'G3NE aan Songfestival
'Prachtige samenzang'De AVROTROS roemt de meiden om hun 'prachtige samenzang'. Algemeen directeur Eric van Stade van de AVROTROS: "De laatste jaren hebben wij met zeer ervaren artiesten gewerkt die hun sporen hebben verdiend. Deze lijn zetten wij voort met O'G3NE. Dat de dames favoriet zijn bij de fans en kijkers om ons land te vertegenwoordigen is inmiddels wel bewezen."
De halve finales van het festival vinden plaats op 9 en 11 mei, de finale is op 13 mei 2017.

Wachten op privacy instellingen...

Dinsdag bekendDe groep is dinsdag pas gevraagd om deel te nemen aan het Songfestival. "We hebben gelukkig niet zo heel lang onze mond hoeven te houden."
LEES OOK: Zo draaide O'G3NE maandenlang om de hete brei heen
Het lied waarmee O'G3NE mee gaat doen is nog niet bekend. Er zijn verschillende schrijvers aan het werk gezet voor de ultieme Songfestival-song: "We kiezen het allerbeste liedje natuurlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.