Geen stunt voor PSV en elektrische motor keert terug na wereldreis

2 november 2016 om 08:08
nl
Goedemorgen. Na een wereldreis van tachtig dagen keert vandaag de elektrische motor van studenten van de TU in Eindhoven terug. En dat gebeurt met een speciale parade. En in Eindhoven likken ze de wonden na de nederlaag van PSV. Bayern München was te groot voor de Eindhovense voetballers.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Teleurstelling maar ook berusting voor PSV. De Eindhovenaren verloren met 2-1 van Bayern München en zijn daarmee uitgeschakeld in de Champions League.
  • STORM, de elektrische motor gebouwd door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven komt vandaag thuis na een wereldreis van tachtig dagen. Via België en het Limburgse Born rijdt STORM naar de universiteit.
  • De Julianabrug in Helmond gaat vanavond voor het eerst in twintig jaar open. Al die tijd was het niet nodig, maar vandaag passeert de pannenkoekenboot, een enorm schip waar een pannenkoekenrestaurant in gerealiseerd gaat worden. Helmonder Geert Blenckers kocht de boot.


[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/793587749634932740]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De meiden van O’G3NE hebben niet alleen een gouden strot, maar ook een gouden hart. Dat blijkt wel weer uit een video van radiostation Q-music. Daarin is te zien hoe de zangeressen uit Fijnaart samen met dj Niek van der Bruggen de ernstig zieke Jurgen Leijen uit Reusel verrassen.
  • Veel Brabanders moeten het artikel waarin Brabantse jongeren die zich 'schamen' voor hun accent uit Metro met opgetrokken wenkbrauwen gelezen hebben. Maar, er is helemaal geen reden om je te schamen voor een Brabantse tongval, zegt stemcoach Maria Punch.
  • Vliegbasis Volkel heeft een nieuwe commandant. Kolonel Rob van den Heuvel kreeg dinsdag formeel het commando overgedragen. Wie dacht dat dit een suffe bijeenkomst is, kent de sectie communicatie van de vliegbasis nog niet.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=kVMol26UoM8]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Bij een botsing tussen twee auto's in Tilburg is een inzittende op de vlucht geslagen. De schade aan de auto's is groot.
  • Uit een auto in Breda zijn dertig flesjes morfine en adrenaline gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Grenssteen. Adrenaline en morfine kunnen bij verkeerd gebruik gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid.
  • Hoeveel geld heeft het parkeren in 2015 bij uw ziekenhuis opgebracht? Wat doet u met die opbrengsten? Alle Brabantse ziekenhuizen kregen van Omroep Brabant vragen over het betaald parkeren bij de ziekenhuizen. De antwoorden op al de vragen waren veelal nietszeggend, ontwijkend en weigerachtig. Slechts één ziekenhuis in Brabant, de combinatie van het Elisabeth Twee Stedenziekenhuis het ETZ, was open over de parkeeropbrengsten.


[youtube:https://youtu.be/0tWj-osrKMU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.