Vandaag in Brabant gaat de mysterieuze kluis van Asterius open

7 november 2016 om 08:44
nl
In het gebouw van de Rabobank in Oisterwijk staat een kluis. De kluis is van de Harmonie Asterius, maar de sleutel is al tientallen jaren kwijt. Vandaag weten we wat er in de kluis zit! Verder houden we ons bezig met de brand in Someren en weten we welke Tilburger Giel Beelen gaat opvolgen op 3FM.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De sleutel van de kluis van de harmonie in Oisterwijk is al tientallen jaren kwijt. Een slotenmaker gaat de kluis vandaag kraken, zodat we weten wat er in zit. Goud? Diamanten? Ouwe sokken? Later vandaag weten we het.
  • De grote brand in Someren houdt ook vandaag de gemoederen nog flink bezig. Omwonenden zijn nog niet gerustgesteld, en schoolkinderen wordt geadviseerd vandaag niet buiten te spelen.
  • Vandaag wordt een bewolkte dag, ook regent het af en toe. Het is kouder dan de afgelopen dagen met maximumtemperaturen van 5 tot 7 graden. Daarbij waait er een zwakke tot matige noordoostenwind. Na vandaag blijft het zo fris, met woensdag wat regen.


[flickr:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157676112616056/]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Radio dj Domien Verschuren (28) uit Tilburg gaat de ochtendshow op NPO 3FM presenteren, weet het AD. Hij neemt daar dan de microfoon over van Giel Beelen, die de populaire ochtendshow sinds 2004 presenteert. Wanneer Verschuuren z'n debuut in de vroege morgen maakt, wordt maandag in de loop van de dag bekendgemaakt.
  • De auto van de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte is gevonden in Best. Dat laat de politie zondagavond weten.
  • Het is een apart fenomeen, Nederlandse voetbalfans die de grens overtsteken om naast hun eigen club ook een buitenlands team aan te moedigen. Veel supportersgroeperingen hebben door heel Europa namelijk vriendschapsbanden. Zo zijn ze bij NAC Breda dikke maatjes met het Schotse Celtic, het Duitse Sankt Pauli en het Belgische Lokeren. Zaterdag ging een grote groep NAC-fans naar de wedstrijd Lokeren-KV Mechelen. Wij gingen mee.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=JhKU3hDLzhk]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Michael van Gerwen mag weer een toernooi op zijn palmares bijschrijven. De darter uit Gemonde won zondag in Glasgow de World Series of Darts.
  • Op een crossbaan in Handel is zondag een motorcrosser ernstig gewond geraakt. Volgens getuigen was de crosser na een sprong over een bult op een andere deelnemer terecht gekomen.
  • Het was een gekkenhuis, zondag in Waalwijk. Dames 1 van de voetbalclub WSC hebben hun eerste wedstrijdpunt gehaald in twee-en-een-half jaar.


[facebook:https://www.facebook.com/voetbalnl/posts/1326348014083448]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!