Vandaag in Brabant hoort Georg K. wat voor straf hij krijgt

8 november 2016 om 07:52
nl
Georg K. hoort vandaag wat voor straf hij krijgt voor het in brand steken van zijn eigen huis, terwijl zijn dochters nog binnen waren. Ook de sluiting van zwembad Den Ekkerman in Veldhoven houdt de gemoederen nog bezig en maken we ons op voor de presidentsverkiezingen in de VS.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Vandaag doet de rechter uitspraak in de zaak van de man uit Best die zijn huis, met zijn dochters er in, in brand stak. Er is eerder veertien jaar tegen hem geëist. De officier van justitie sprak van een dubbele poging tot moord.
  • Er is een nieuw plan voor zwembad Den Ekkerman in Veldhoven. In dit voorstel wordt het zwembad niet duurder, verplaatst het naar de plek van basisschool de Rank en wordt de toegangsprijs een klein beetje verhoogd. De politieke partijen in Veldhoven staan positief tegenover het voorstel. Vandaag wordt het idee meegenomen in de begrotingsbehandeling. Is er hoop voor de zwemmers?
  • Wordt het Clinton of Trump? Op het 2College in Durendael houden ze zich ook met deze vraag bezig. Vandaag zullen de eindexamenkandidaten een lezing volgen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarna er schaduwverkiezingen gehouden worden.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=R8Wde1fFvPg]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Glitter, glamour en een heleboel discolampen. Het zijn dé ingredienten voor de nieuwe videoclip van Roy Donders. Gisterenmiddag schitterde hij tijdens de opnames in een discotheek in Loosbroek.
  • Ze vragen zich af of ze hem wel zullen vinden, de mensen die zoeken naar de Belgische kickbokser Marc de Bonte. Vrienden van zijn partner Marly de Laat uit Best, mensen van zijn sportschool Training Unit in Bladel en Belgische maten van de sportman gaan door met hun zoektocht, 'puur op adrenaline'.
  • Ben je nog niet zo lang geleden in de Efteling geweest dan heb je vast gezien dat er aan een nieuwe attractie wordt gebouwd: Symbolica, Paleis der Fantasie. Aan de buitenkant zijn vormen van het paleis duidelijk te zien. Maar hoe ziet het er straks van binnen uit? Wij hebben beeld.


[tweet:https://twitter.com/Efteling/status/795674243266580480]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Irish Pub The Banner uit Gilze heeft de Publieksprijs van de Café Top 100 in de wacht gesleept. Vorig jaar wist het café ook al te winnen.
  • Twee auto’s hebben maandagavond op de A58 tussen Roosendaal en Etten-Leur meerdere damherten aangereden. Het ongeval gebeurde bij de afslag Rucphen.
  • In de oude praktijkschool Jan Nieuwenhuyzenstraat in Breda heeft maandagavond een grote brand gewoed. Er zijn zeker twee lokalen verwoest. Het gebouw staat vlakbij een ander schoolgebouw en door de schoolhekken kon de brandweer maar moeilijk bij de brand komen. Rond halftien was de brand onder controle en gaf de brandweer het sein brand meester.


[tweet:https://twitter.com/MissetHoreca/status/795726488691732480]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!