Vandaag in Brabant: wat moet er met leegstaande kerken gebeuren?

9 november 2016 om 08:56
nl
De kerken lopen al jaren leeg, ook in Brabant. Maar wat moet er met al deze gebouwen gebeuren? Daarover wordt vandaag gesproken in St. Oedenrode. Verder doet de rechter uitspraak in de zaak van de vermoorde garagehouder uit Eindhoven en hopen we meer te weten te komen over de overleden baby in Cuijk.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Wat moet er gebeuren met kerken en kloosters, nu deze steeds minder gebruikt worden? Stichting Kerkelijk Waardebeheer organiseert vanavond in St. Oedenrode een bijeenkomst om hierover te praten.
  • Twee mannen die verdacht worden van de moord op de 33-jarige garagehouder Mahmut Karaman uit Eindhoven krijgen vandaag te horen hoe lang justitie ze in de cel wil hebben. De twee staan terecht voor de rechtbank in Den Bosch.
  • Het is waterkoud vandaag met maxima van 5 graden. Het is bewolkt en er valt af en toe regen, vanmiddag gaat het wat harder regenen. Er waait een matige zuidoostenwind. Morgen regent het ook, wel wordt het dan weer iets warmer.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=d6Z_m4dDymc]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De politie doet onderzoek naar het overlijden van een baby in een woning in Cuijk. De baby werd dinsdagavond onwel tijdens hulpverlening aan de moeder. Reanimatie mocht niet baten. Omdat het onduidelijk is waaraan de baby overleed is de politie een forensisch onderzoek gestart.
  • Elke ochtend komt Lieke (16) lekker warm en droog aan op haar school, het Juvenaat gymnasium in Bergen op Zoom. Jarenlang fietste ze vanuit haar huis in Dinteloord zo'n vijfentwintig kilometer naar school. Maar daar bedacht ze een oplossing voor: een gesponsorde brommobiel. Ze trekt veel bekijks in haar 45 kilometer-autootje met opvallende bedrukking!
  • In de Langstraat in Deurne zijn dinsdagavond een vrachtwagen en een auto op elkaar ingereden. De vrachtwagen schoot vervolgens door een greppel de voortuin van een boerderij in. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.


Dit is niet Lieke maar een ander filmpje met een brommobiel:[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=otpvpHS1tRM]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • De politie heeft dinsdagnacht in Leende op een parkeerplaats bij het Leenderbos vaten met drugsafval gevonden. Het gaat om acht grote en vijftien kleinere vaten.
  • De scholieren van middelbare school De Nassau in Breda horen nu echt alles te weten over de Amerikaanse verkiezingen. Heel de avond zaten zij op school voor de zogenoemde Election Night.
  • Een huis aan de Hindelaan in Eindhoven is dinsdagnacht tot de grond toe afgebrand. Het gaat om een houten huis. Er zou op het moment van de brand niemand in het huis zijn geweest.


[facebook:https://www.facebook.com/Rene.Mol.famous.avl/posts/1310592752390905]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!