GOUD! Historische winst voor Ireen Wüst, vierde keer op rij goud op Olympische Spelen

PYEONGCHANG - Ireen Wüst heeft maandagmiddag tijdens de Olympische Winterspelen goud gewonnen op de 1500 meter. De 31-jarige schaatsster uit Goirle kwam in de elfde rit in actie. Ze zette een tijd van 1 minuut en 54,34 seconden neer. In de slotrit kwam de grootste concurrent in actie, maar de Japanse Miho Takagi kon niet tippen aan de tijd van Wüst. Marrit Leenstra eindigde in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang als derde.

Takagi won dit seizoen alle wereldbekerwedstrijden waar ze aan de start stond op de 1500 meter, nu kwam ze met 1.54,55 net tekort. Leenstra werd met 1.55,26 derde.

Tien medailles
Wüst heeft nu vier Olympische Spelen op rij een individuele gouden medaille gepakt. In 2006 won ze voor het eerst goud in Turijn, daarna volgden ook nog gouden medailles in 2010 (Vancouver) en 2014 (Sotsji). In totaal staat de teller nu op tien olympische medailles.

 

Met tien medailles staat Wüst nu eerste op de eeuwige ranglijst van meest succesvolle schaatssters in de olympische historie. Samen met Claudia Pechstein stond ze tot maandagmiddag op negen medailles. De Duitse haalde vijf gouden plakken, twee zilveren en twee bronzen. Bij Wüst is de oogst vijf keer goud, vier keer zilver en eenmaal brons.

Zilver
Voor Wüst is het de tweede medaille van deze Olympische Spelen. Zaterdag pakte ze zilver op de 3000 meter, ze bleef toen 0,08 seconde verwijderd van goud.

LEES OOK: Slechts achthonderdste seconde: Ireen Wüst mist olympisch goud op 3 kilometer

Deel dit artikel: