Vandaag in Brabant gaat de rechtszaak van de vermoorde garagehouder door

14 november 2016 om 08:36 • Aangepast 21 november 2020 om 06:04
nl
Vandaag gaat de rechtszaak van garagehouder Mahmut Karaman verder. Vorige week hoorden we de eis, vandaag mag de verdediging haar zegje doen. Verder praten we na over de 'drive-by shooting' die een straat in Roosendaal schokte en melden we welk nieuws je gisterenavond misschien gemist hebt.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De rechtszaak over de liquidatie van garagehouder Mahmut Karaman gaat vandaag verder. Karaman werd in 2014 in Valkenswaard doodgeschoten. Tegen de verdachten werd eerder 22 en 21 jaar celstraf geëist. Vandaag komt de verdediging aan het woord.
  • Minister Plasterk komt vandaag naar Breda. Daar wordt het project Vrije Uitloop gestart, waar scharrelondernemers (nee dit heeft niets met kippen te maken) kleine ondernemingen op kunnen zetten. De scharrelondernemers hebben allemaal een uitkering, de bedoeling is dat ze op deze manier leren hoe ze met een onderneming geld kunnen verdienen.
  • Vanochtend is het nog droog en kan er gladheid optreden, vanmiddag gaat regenen. Het wordt niet warmer dan 6 graden. Vanavond en vannacht regent het. Daarbij wordt het zacht; later in de nacht is het een graad of 9. Na vandaag stijgt de temperatuur een beetje, maar de kans op regen neemt toe.

[tweet:https://twitter.com/vid/status/798030005200678912]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De 27-jarige Eline van der Hoeven uit Sint-Michielsgestel is dankzij het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima ontsnapt aan de aardbeving op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Gevolg is wel dat ze nu vast zit.
  • De schietpartij in de Monseigneur Frenckenstraat in Roosendaal van zaterdagmiddag heeft flinke onrust veroorzaakt. Veel buurtbewoners waren op het moment van het vuurgevecht niet thuis vanwege de Sinterklaasintocht, maar de schrik zit er desondanks goed in.
  • Hij lachte misschien wel breder dan Max Verstappen zelf. Jumbo-baas en sponsor Frits van Eerd uit Veghel zag in Brazilië hoe de coureur van Red Bull zondag een opzienbarende inhaalrace uit de hoge hoed toverde.

[tweet:https://twitter.com/ZiggoSport/status/797872909360496640]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Bij een ruzie tussen twee groepen jongeren in Dongen zijn zondagavond twee jongens en een meisje aangehouden.
  • Michael van Gerwen heeft zondagavond ook zijn tweede poulewedstrijd in de Grand Slam of Darts gewonnen. De darter uit Gemonde won met 5-1 van Brendan Dolan uit Noord-Ierland. Van Gerwen plaatste zich met de overwinning voor de volgende ronde. Ook Benito van de Pas is al zeker van de volgende ronde na de 5-1 overwinning op Scott Mitchell.
  • Op een afrit van de A67 bij Geldrop is zondagavond rond vijf uur een auto uit de bocht gevlogen en in een sloot naast de weg terechtgekomen.

[tweet:https://twitter.com/livedarts/status/797927667857137665]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!