Onthullingen over meer gesjoemel bij transportbedrijf Wintelre en vuurwerktraining voor bange honden

16 november 2016 om 09:03
nl
Goedemorgen. De fraude bij transportbedrijf Daas in Wintelre zou vele malen groter zijn dan tot nu toe werd aangenomen. Een oud-chauffeur doet schokkende onthullingen over misstanden bij het bedrijf.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Een oud-medewerker van Daas Transport in Wintelre meldt in een anoniem interview dat de wagens van het bedrijf regelmatig overbeladen rondreden met brandstof, wat levensgevaarlijk is. Ook werd er illegaal gemeentewater afgetapt, wat vervolgens werd doorverkocht aan organisatoren van evenementen. Bij het bedrijf was gisteren een inval vanwege mestfraude.
  • Een hondenschool in Eindhoven gaat een vuurwerktraining geven. Oud en Nieuw komt steeds dichterbij en voor veel honden is dat een enorm stressmoment.
  • Kindcentrum de Kersentuin in Mierlo gaat vanaf maart verder als een Steve Jobsschool. Daarmee worden ze de enige zogenoemde iPadschool van Brabant. Best opvallend, want nog geen maand geleden kwam het nieuws naar buiten dat er scholen juist afhaken bij het Steve Jobs-concept.


[tweet:https://twitter.com/sqvision/status/798687051596136448]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Het zorggeld van de gemeenten wordt in sommige gevallen voor hele andere doeleinden gebruikt. Bijna alle gemeenten hielden vorig jaar samen meer dan een miljard euro aan zorggeld over. In Gemert-Bakel werd het gemeentehuis verbouwd van het geld, in Helmond werd er een speeltuin van betaald.
  • Volkszanger Rob van Daal geeft ene Sylvana ervan langs in zijn nieuwe carnavalskraker.
  • Een bijzonder moment voor Chiara Soons uit Etten-Leur. Ze woont sinds vier jaar in Nieuw-Zeeland en ontmoette koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens het staatsbezoek van het koningspaar.


[youtube:https://youtu.be/h0z89oM9Emc]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • De gemeente Geldrop zal op zoek moeten naar een nieuw onderkomen voor de Turkse gemeenschap. Het wijkgebouw blijft de thuisbasis voor 24 verenigingen, zo werd gisteravond besloten tijdens de commissievergadering.
  • Een meisje van zestien uit Heesch is deze zomer twee maanden vastgehouden door een Amerikaanse man in België en in die periode volgens het islamitisch recht getrouwd.
  • De dappere honden die tijdens missies in Mali en het Midden-Oosten werden ingezet door Defensie, zijn in het zonnetje gezet. De viervoeters kregen een speciale Uitzendpenning.


[tweet:https://twitter.com/Cdt_vlbVolkel/status/798548167776030720]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.