‘Er moet een verbod komen op loslopende katten’, Annette (65) is overlast helemaal beu

20 februari 2018 om 19:22
nl
Annette Schoonus uit Tilburg is de overlast van katten bij haar in de buurt meer dan zat. Ze weet dan ook precies op wie ze gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. “Hans Smolders krijgt mijn stem. Hij vindt dat er een verbod op loslopende katten moet komen, anders kan iemand een boete van 400 euro krijgen. En daar ben ik het helemaal mee eens.”
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De 65-jarige Tilburgse woont in een buurt waar veel katten wonen. “Ze doen hun behoefte overal”, zegt ze. “Als ik in de voortuin ga werken, moet ik handschoenen aan, anders grijp ik zo in de poep. Als ik mijn achterdeur opendoe, dan ruik ik kattenpies. En mijn kleindochter van vier kan niet op het speelpleintje even verderop spelen, want de zandbak ligt ook vol met kattenkeutels.”

130 euro hondenbelasting
Zelf heeft Annette twee honden, waarvoor ze jaarlijks 130 euro aan hondenbelasting betaalt. “Ook moet ik de hondenpoep opruimen, anders loop ik het risico op een boete. Ik vind dat die regels ook voor katteneigenaren moeten gelden, want het zijn niet alleen honden en hun baasjes die voor overlast zorgen.”

Volgens Annette is Hans Smolders van Lijst Smolders Tilburg de enige politicus die luistert naar gewone mensen in de straat. “En wat mij betreft mag hij de hondenbelasting dan ook meteen afschaffen. Het is zo raar dat dat in Tilburg zo duur is, terwijl je in sommige gemeenten helemaal niets hoeft te betalen.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.