Vandaag in Brabant: uitspraak zaak Nicole van den Hurk

21 november 2016 om 09:06
nl
21 jaar na de dood van Nicole van den Hurk wordt er vandaag uitspraak gedaan in de zaak. Omroep Brabant is er live bij, maar er is meer. Zo worden de inwoners van Someren-Heide bijgepraat en praten we na over Sem Rooijakkers, die niet door mocht in The Voice.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Na een rechtszaak van 2,5 jaar wordt vandaag uitspraak gedaan in de rechtszaak rond de dood van de Eindhovense Nicole van den Hurk. Verdachte Jos de G. uit Helmond ontkent dat hij in 1995 de toen 15-jarige Nicole van den Hurk heeft verkracht en gedood. Vader Ad van den Hurk blikte zondag in het tv-programma Kraak vooruit op de uitspraak.
  • De bewoners Someren-heide worden vandaag door gemeente bijgepraat over de brand. Onder meer de nieuwe plannen van de eigenaar van het bedrijf zullen tijdens een informatiebijeenkomst voorbij komen.
  • Het is vandaag bewolkt met soms wat motregen, maar in de ochtend hebben de droge momenten de overhand. Vanmiddag gaat het op meer plekken regenen. Bij een matige zuidoostenwind wordt het rond 14 graden. De rest van de week koelt het nog verder af in onze provincie.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=l6pxMrsqbEo]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Het onstuimige weer van de zondagmorgen en -middag zorgde voor verschillende soorten stormschade in de hele provincie. Al vanaf het begin van de zondag trok er een zware herfststorm over de provincie, die tot verschillende ongemakken leidde.
  • Femke Lucas en Sam Bruijs uit Bergen op Zoom, die dagenlang spoorloos waren en zaterdag werden teruggevonden in het Portugese Albufeira, waren bij een 34-jarige man. Volgens Portugese media zou het gaan om een Nederlandse Marokkaan die in Albufeira verblijft.
  • Het leek een gelopen race voor Sem Rooijakkers (20) uit Neerkant, de eerste ronde in The Voice of Holland. Toch verraste de jury door haar niet te selecteren, wat tot grote verontwaardiging leidde op social media.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=5mhlZb4eNwA]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Het regent de laatste tijd autobranden in Brabant, met zondagavond en maandagnacht een topscore. Zowel in Tilburg, Den Bosch als Vught brandden auto's af.
  • Een automobilist heeft zondagavond laat een flinke ravage veroorzaakt op de Nieuwkuijksestraat in Nieuwkuijk. Tijdens zijn achtervolging door de politie raakte hij zeker vijf auto's. Er zijn twee personen aangehouden.
  • Michael van Gerwen heeft zijn titel van de Grand Slam of Darts geprolongeerd. De succesvolle darter uit Gemonde was zondag in de finale ook veel te sterk voor de Engelsman James Wade: 16-8. Het is zijn 24e toernooizege dit seizoen en dat is genoeg om het oude record van Phil Taylor te verbreken. Toch was daar na de wedstrijd flink wat onduidelijkheid over:


[tweet:https://twitter.com/ArjanvdGiessen/status/800434263858495492]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!