Verkiezingsdag: Brabant krijgt een nieuwe gemeente - Omroep Brabant

Verkiezingsdag: Brabant krijgt een nieuwe gemeente

23 november 2016 om 13:19
nl
Vandaag mogen de inwoners van Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode naar de stembus. De drie gemeentes gaan namelijk op 1 januari fuseren tot Meierijstad. Bijna 66.000 mensen kunnen vandaag hun stem uitbrengen voor de nieuwe gemeenteraad. Via de liveblog hieronder volgt u via onze verslaggever Noël van Hooft de verkiezingsdag.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Om 07:30 uur gaan de 42 stembureaus in Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode open. Daarnaast rijdt er een mobiele stembus door de drie gemeentes. Om zeven uur is de bus gestart in Veghel. Via Sint-Oedenrode komt de rode bus uiteindelijk uit in Schijndel.
ZIE OOK: Alles wat je wil weten over de verkiezingen in Meierijstad
Nieuwe gemeenteEind 2012 gaven Schijndel en Sint-Oedenrode aan samen verder te willen. Maar ze zochten nog een derde partner. In december 2013 kwam daar Veghel bij. De drie gemeentes gaan fuseren om zo een gedongen fusie voor te zijn. De nieuwe gemeente wordt de grootste gemeente van Brabant als het gaat om de oppervlakte. En als we kijken naar het aantal inwoners is Meierijstad op 1 januari de zevende gemeente van onze provincie. Dankzij de aantrekkelijke industrie in Veghel met bijvoorbeeld Mars, Jumbo en Sligro zijn er 44.000 banen. Daarmee staat Meierijstad in de top 10 van Nederland.
[scribblelive:http://scrbliv.me/2410090]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.