Actie: Michael van Gerwen moet Sportman van het jaar (kunnen) worden

23 november 2016 om 23:36 • Aangepast 21 november 2020 om 05:48
nl
Vorig jaar was hij niet eens genonimeerd voor de titel Sportman van het jaar, en daar moet in 2016 verandering in komen. Michael van Gerwen verdient het, vinden de initiatiefnemers van de Facebook pagina 'Michael van Gerwen Sportman van het jaar'.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Maikel de Graaf, Tim Beune en Martijn van der Leest hebben de pagina, die nu al bijna 1900 likes heeft verzameld, opgericht. Ze vinden het onterecht dat darts nog steeds niet wordt gezien als een volwaardige topsport: "Anno 2016 wordt ons geliefde darts helaas nog steeds niet algemeen geaccepteerd als topsport. Dit terwijl de tijd dat darts vooral door verstokte alcoholisten in kroegen werd gespeeld allang achter ons ligt."
Met hun pagina willen ze bereiken dat Van Gerwen op zijn minst genomineerd wordt voor de titel Sportman van het jaar.
Vorig jaar ook al nietVorig jaar was Van Gerwen ook al niet in de race voor de prestigieuze titel. Dartskenner Arjan van der Giessen reageerde destijds verontwaardigd: "Ik heb geen idee wat Michael nog meer moet doen om wel genomineerd te worden."
LEES OOK: Michael van Gerwen niet in race voor titel Sportman van Jaar: 'Schandalig en ronduit belachelijk'
De Graaf en Beune sluiten zich hierbij aan. "Het verbaast ons zeer dat het NOC*NSF de topprestaties van maar liefst 24 titels in een jaar van Mighty Mike alweer over het hoofd ziet bij de verkiezing van Sportman van het jaar", schrijven ze op hun pagina.
SportgalaDe Sportman van het jaar wordt bekendgemaakt tijdens het NOC*NSF Sportgala op 21 december.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.