Rel rond Patricia Paay-sekspop lijkt schimmige dans om duizenden euro’s schadevergoeding

EINDHOVEN - De rel tussen Patricia Paay en Johan Vlemmix heeft een bizarre wending genomen: De advocaat van Patricia Paay liet maandag per (WhatsApp)-bericht aan Vlemmix weten, dat de zangeres genoegen neemt met een lagere schadevergoeding dan de eerder geclaimde dertigduizend euro. Nu wordt genoegen genomen met ‘slechts’ vijftienduizend euro. 'Na lang beraad, heeft cliënte besloten bereid te zijn u verregaand tegemoet te komen inhoudende dat zij haar eis met vijftig procent zal verminderen', staat in het bericht te lezen.

De eerste reactie van Vlemmix is dat Paay geen euro krijgt. “Geen dertigduizend, geen honderdduizend en ook geen vijftienduizend euro, helemaal niets.” Het bericht van advocaat Langelaar komt bij Vlemmix binnen net op het moment dat Omroep Brabant Johan Vlemmix interviewt over de affaire. Voor wie het even kwijt is: Vlemmix wilde een sekspop laten maken met het uiterlijk van Patricia Paay.

Duizenden euro's aan schadevergoeding
De diva in casu haar advocaat reageerde woedend en eiste vlak voor het weekend een schadevergoeding van dertigduizend euro. Dat bedrag zou zelfs worden verhoogd naar honderdduizend euro als Vlemmix niet of te laat zou reageren op de eis. Maandagmorgen stond de teller – de eis - op een ton schadevergoeding toen het geclaimde bedrag plotseling enorm zakte.

Korting
“Wel mooi, ik krijg korting”, meldt Vlemmix droogjes op als hij het bericht ziet. “Van hun kant lijkt het een ruimhartig aanbod, maar van de andere kant is elk bedrag boven de nul euro te veel omdat ik niks verkeerd heb gedaan.” Vlemmix denkt dat de claim is verlaagd, omdat het kamp van Patricia Paay het liever niet op een rechtszaak wil laten aankomen. “Want uiteindelijk gaan er veel kosten komen en ik weet zeker dat ik die niet ga betalen, geen euro.”

Excuses en dialoog
Johan roept op tot een dialoog en is zeer bereid om zijn excuses te maken. Een openbaar excuus was ook een eis in het eerste schrijven. Excuses maakt Johan voor de camera van Omroep Brabant, openbaarder kan bijna niet!

“Beste Patricia, als eerste wil ik jou deze grote bos rozen aanbieden omdat je toch een geweldig mens bent en voor jouw gevoel iets hebt meegemaakt dat je liever niet had, maar het geld (op dat moment nog 30-duizend euro, redactie) ga ik je helaas niet geven”, zijn de eerste regels van een uitgebreid excuus aan het adres van de tegenwoordig in Brabant wonende zangeres.

Deel dit artikel: