Vandaag in Brabant: uitspraak in zaak uitgebuite kok

29 november 2016 om 09:08
nl
Vandaag doet de rechtbank van Den Bosch uitspraak in de zaak van de Chinese kok uit Helmond. De man werd maandenlang onder slaafse omstandigheden uitgebuit. Verder signeert dj Hardwell een fotoboek over de afgelopen twee jaar van zijn leven en praten we over de - brrr - kou.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Vijfhonderd euro loon voor een 60-urige werkweek. Dat kreeg een kok die twee Helmonders uit China hadden laten komen om in hun restaurant te komen werken. 'Slaafse omstandigheden' noemde de rechter het eerder, vandaag volgt de uitspraak in deze zaak.
  • Dj Hardwell signeert vandaag in Breda het fotoboek 'Hardwell 2 Years As One'. Fotograaf Joep van Aert volgde Hardwell twee jaar lang op de voet en legde alle bijzondere momenten uit zijn leven vast.
  • Afgelopen nacht heeft het flink gevroren: in Woensdrecht werd het rond -7 graden en vlak boven de grond werd het in Tilburg zelfs -11 graden. Dat is strenge vorst. Vanmiddag blijft het koud voor de tijd van het jaar, het wordt slechts 3 graden. Wel schijnt de zon volop en staat er weinig wind. Vanavond en komende nacht verlopen helder met komende nacht opnieuw veelal matige vorst, het wordt -5 tot -7 graden.


[instagram:https://instagram.com/p/BNXSDNrgdH2]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • In Spanje is zondagochtend de 21-jarige Oussama Attadlaoui uit Eindhoven doodgestoken. De politie heeft twee Spanjaarden opgepakt die worden verdacht van het ombrengen van Attadlaoui met een steekwapen. Volgens een familielid was Oussama samen met vrienden op vakantie. Zijn ouders zijn inmiddels overgevlogen naar Spanje.
  • Christian uit Boxtel bivakkeert al twee maanden in een tentje in Boxtel. Ook afgelopen nacht, toen de temperatuur daalde tot -6 graden.
  • De houdoe-deurmat is tegen de feestdagen uitverkocht. Dat verwacht IKEA Eindhoven. 20 september werd de deurmat met de rood-witte blokken van de Brabantse vlag plus afscheidsgroet in de winkel gelegd.


[facebook:https://www.facebook.com/FeestMeeChris/posts/824530324356947]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Hij deed een vreugdedansje, toen hij hoorde dat de koudste novembernacht van de eeuw eraan zit te komen. Cor Kuijpers houdt van de kou en dat komt maar door één ding: hij vindt het rijden met zijn strooiwagen het mooiste wat er is. Voor de vierde keer dit jaar zorgt hij er met zijn strooiwagen maandagavond voor dat de wegen in Klundert veilig zijn. "Je moet ergens van houden hè."
  • In een matig duel hebben NAC en Helmond Sport maandagavond in de Jupiler League gelijkgespeeld. In Breda bleef het 0-0.
  • De nominaties voor de Loden Leeuw zijn bekendgemaakt. De jaarlijkse prijs van tv-programma Radar gaat uit naar de meest irritante reclame én meest irritante BN’er in een reclame. In beide categorieën kan Brabant in de prijzen vallen.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=Gxl-5NySkjs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!