Video

F-16 op rotonde Volkel geplaatst, één demonstrant is het er niet mee eens [FILMPJE]

3 december 2016 om 15:52 • Aangepast 21 november 2020 om 05:33
nl
Zaterdagochtend is hij dan toch geplaatst, de F-16 die de goede relatie tussen de vliegbasis en het dorp Volkel moet illustreren. Er was veel over de F-16 te doen, van bureaucratisch gedoe tot protesten van actievoerders die tegen de plaatsing zijn. Die laatste groep liet zich zaterdag overigens niet in grote getale zien, slechts één actievoerder maakte zijn opwachting.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Al meer dan 70 jaar ligt de militaire vliegbasis in Volkel. De dorpsraad zet zich sinds 2006 in voor een monument op een prominente plek in het dorp. Dat had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het toch gelukt.
OefentoestelZaterdag werd de F-16 geplaatst op een blok beton op de rotonde in Volkel. Het toestel is sinds 1998 als oefentoestel in gebruik geweest voor onderhoudsmonteurs van de luchtmacht. Enkele tientallen mensen keken toe hoe de F-16 geplaatst werd, onder wie diverse hoogwaardigheidsbekleders.

Wachten op privacy instellingen...

Geen groot protestIn de aanloop naar de plaatsing waren er enkele protesten van Atoomvrijstaat, een club die zich verzet tegen het verheerlijken van oorlog en het monument bovendien te duur vond.
LEES OOK: Atoomvrijstaat Volkel start campagne tegen F16 op rotonde: Wapen hoort niet thuis in openbare ruimte
Ook tijdens de plaatsing waren protesten aangekondigd, maar het bleef zaterdag toch rustig in Volkel. Slechts één demonstrant, Theo van den Heuvel maakte zijn opwachting.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.