Vandaag in Brabant gaan de laatste Belgen de deur uit

15 december 2016 om 08:23
nl
De Willem II-gevangenis in Tilburg was niet meer nodig voor Nederlandse gevangenen. Dan maar Belgen, want het gebouw stond er toch. Maar nu komt ook daar een einde aan. Er kan een nieuwe bestemming worden gezocht voor het pand.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Vandaag wordt bekendgemaakt wat de voorlopige eindstand van onze actie Samen voor de Voedselbank is. Hoeveel boodschappen zijn er de afgelopen dagen opgehaald? Even na vijf uur weten we het.
  • De Willem II-gevangenis in Tilburg gaat dicht. Er werden al een tijd Belgische gevangenen gehuisvest, maar nu komt ook daar een einde aan.
  • De dag begint in het oosten van Brabant met dichte mist. In West-Brabant valt het mee en ook elders trekt de mist op. Vanmiddag breekt overal de zon van tijd tot tijd door. Het wordt het 8 tot 9 graden.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=g4nNFzC2dn4]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Clown Milko van Circus Herman Renz is terug! Hij is 36 kilo afgevallen en klaar voor de toekomst.
  • De griep grijpt in rap tempo om zich heen in Brabant en de rest van het land. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is sprake van een griepepidemie. Wij hebben wat tips waardoor je er snel weer bovenop bent.
  • Ze heeft maar vier vingers aan haar rechterhand, droeg een softijs-pak en vierde in 2013 carnaval in Waalwijk. De 27-jarige Amsterdammer Milan de Wijs is naarstig op zoek naar het meisje dat na al die tijd nog steeds in zijn hoofd zit. Hij wil haar zo graag weer ontmoeten, dat hij samen met een goede vriend een carnavalsnummer over haar maakte.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=fVSZAZsRkJQ]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Nachtbrakers en feestgangers kunnen vanaf 2017 vaker langer doorfeesten in Tilburg. Nu mag de horeca nog maar vier keer per jaar zijn openingstijden verruimen, in 2017 mag de horeca acht keer per jaar door tot zes uur 's ochtends.
  • Het gaat goed met de meiden van O'G3NE. Hun 'Three times a lady'-theatertour wordt verlengd van 44 naar 100 optredens.
  • De donkere dagen voor kerst zijn in Breda iets minder donker. Donderdagavond werd daar namelijk de nieuwe verlichting van de Grote Kerk gepresenteerd.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=a9v96a3JVV8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!