Vandaag in Brabant: beleven we de kortste dag van het jaar

21 december 2016 om 09:00 • Aangepast 21 november 2020 om 05:05
nl
Vandaag is het de kortste dag, ook in Brabant. En om 11:44 begint officieel de atronomische winter. Daar is niet zo heel veel van te merken, want op wat nachtvorst na is het erg zacht weer. Verder gaan taxichauffeurs in Eindhoven protesteren, en praten we na over de nieuwe ontwikkelingen in de Posbankmoord.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De winter is begonnen! Met zo'n 7 graden kunnen we van een zeer zachte eerste winterdag spreken, en de komende dagen gaat de temperatuur nog verder omhoog. Ook is het vandaag de kortste dag, na vandaag worden de dagen weer langer.
  • In Tilburg wordt vandaag een Artomat onthuld. Dat is een automaat waar je kleine kunstwerkjes uit kunt halen. De bedenker is kunstenaar Ro-nalt.
  • In Eindhoven gaan taxichaffeurs protesteren. Ze zijn boos omdat een nieuw taxibedrijf voorrang krijgt op de taxistandplaatsen in de stad. Dit bedrijf rijdt namelijk met elektrische auto's, en de gemeente wil dit stimuleren. De andere chauffeurs zijn het hier niet mee eens.

[tweet:https://twitter.com/tombrouwers/status/802181004647604225]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De moord op Alex Wiegmink, ook wel bekend als de Posbankmoord, werd gepleegd om zijn auto. Dat vertelt zijn broer Peter tegen Omroep Gelderland. Volgens hem is het ‘een bizarre reden’. Het gesprek met de broer van Wiegmink wordt op 30 december uitgezonden.
  • Darter Michael van Gerwen heeft er geen behoefte aan om woensdagavond op het Sportgala ‘het lulletje van de klas te zijn’. Dit zei hij dinsdagavond in de studio bij RTL7 in een reactie op het feit dat hij niet genomineerd is voor de titel Sportman van het Jaar.
  • Een wielrenner is dinsdagavond overleden toen hij tegen een boom reed op de Keersopperdreef in Riethoven. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer is gereanimeerd, maar dat was tevergeefs. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

[tweet:https://twitter.com/Wimd70/status/811465484159873024]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • De brandweer is dinsdagavond twee keer opgeroepen voor een brand in een woning aan de Veulekenstraat in Herpen. De oorzaak was een frietpan.
  • Een drugsdealer uit Polen die dinsdagmiddag zonder gordel reed, heeft deze actie duur betaald. Het bleek namelijk dat hij nog een celstraf van 4,5 jaar open had staan.
  • Glas. Veel glas. Dat zal straks opvallen als de uitbreiding van theater Speelthuis in Helmond klaar is. Dinsdag is begonnen met de uitbreiding van het theater. Voor tien miljoen euro komen er onder andere drie nieuwe zalen bij. Het wordt betaald met verzekeringsgeld want het oude theater brandde in 2011 af.

[facebook:https://www.facebook.com/omroepbrabant/videos/1458223097534853/]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!