Vandaag in Brabant: uitspraak in de verkrachtingszaak uit 1997

30 december 2016 om 08:40
nl
Den 46-jarige man uit Den Bosch die twee weken geleden een celstraf tegen zich hoorde eisen voor het verkrachten van een blinde vrouw in 1997, hoort vandaag wat voor straf hij krijgt. Verder wordt er gecontroleerd op vuurwerk en praten we na over de mysterieuze vondst van natte kleren gisteren in Breda.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De blinde vrouw is al 20 jaar bang om met het openbaar vervoer en taxi's te reizen, terwijl dit vanwege haar handicap wel de enige manier is. Het OM eiste eerder een celstraf van vijf jaar en een geldboete tegen de verdachte.
  • BOA's hebben het er druk mee deze dagen. Overal in Brabant zijn al af en toe vuurwerkknallen te horen. De BOA's gaan er in zo'n geval direct op af om te kijken wat er aan de hand is. Omroep Brabant loopt vandaag een dagje met een BOA in Uden mee.
  • In noord en west Brabant is er in de ochtend sprake van dichte mist, geleidelijk lost de grijzigheid op. Daarna zonnige perioden, het meest in het oosten van de provincie. Het wordt circa 3 graden bij weinig wind. Komende nacht meer bewolking en temperaturen van 1 tot 3 graden onder het vriespunt.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=4ohmBCQDt0w]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Een raadselachtige zoektocht in Breda. Op de trap van de rechtbank vond de politie donderdagavond natte kleren en foto's. Een waterspoor leidde naar de Sluissingel. Duikers hebben in het water gezocht, maar konden niemand vinden.
  • Het WK darts heeft wel wat weg van carnaval. Fans die de wedstrijden bezoeken doen erg hun best om zo origineel mogelijk verkleed te gaan. In de zaal, waar de duels worden gespeeld, heerst ook altijd een uitgelaten sfeer. Een lookalike van Michael van Gerwen stal de afgelopen dagen de show.
  • Er zijn oplichters actief die een slaatje proberen te slaan uit de hartverwarmende acties rondom de zesjarige Tijn uit Hapert. Donderdag kwamen de eerste meldingen binnen over berichten en inzamelingsacties waarin oplichters geld proberen af te troggelen. Dream or Donate, een internationaal platform voor online crowdfunding, meldt aan Omroep Brabant dat een valse actiepagina per direct is verwijderd.


[tweet:https://twitter.com/joostvanerp/status/814553868541509632]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Autoparts Jacobs aan de Hoogschaijksestraat in Schaijk is donderdagavond verwoest door een brand. De brand brak rond elf uur uit en al snel sloegen de vlammen hoog uit het dak. Hulpdiensten rukten massaal uit. Rond twaalf uur had de brandweer de brand onder controle.
  • Een Duits binnenvaartschip is donderdagavond tegen een pijler van de Thompsonbrug over de Maas gevaren. De N324 tussen Grave en Nederasselt werd afgesloten. Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse, omdat het schip geladen zou zijn met benzeen. Het is nog niet duidelijk of er nu wel of niet benzeen gelekt is
  • Stijn Vreven is meer dan een serieuze kandidaat voor de vacante trainerspositie bij NAC. De club uit Breda heeft nog geen akkoord met de Belg, maar de onderhandelingen verlopen constructief.


[tweet:https://twitter.com/Wijkag_CentrOss/status/814593026630778880]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!