De Efteling bestaat 65 jaar en dat viert ze met dit jubileumlied

1 januari 2017 om 11:49
nl
2017 is het jaar dat de Efteling 65 jaar bestaat. Op 31 mei beleeft het attractiepark zijn jubileum en dat moet natuurlijk gevierd worden. Met een nieuwe attractie, een boek, een museumtentoonstelling èn een bijzonder jubileumlied met beelden die de geschiedenis van het park vertellen.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Op 31 mei 1952 werd de Efteling geopend, toen nog met alleen het door Anton Pieck en Peter Reijnders bedachte Sprookjesbos.
65 jaar later is het oudste nog geopende themapark ter wereld 72 hectare groot. In 2015 kwamen er 4,7 miljoen bezoekers langs en draaide het park een jaaromzet van bijna 200 miljoen euro.
Symbolica2017 beloofd dus een bijzonder jaar te worden en dat wordt onder meer gevierd met de opening van de nieuwe attractie Symbolica. In de zomer moet de nieuwe publiekstrekker zijn deuren openen.
LEES OOK: Efteling komt met eerste Making of Symbolica: 'Het wordt fantastisch!' [VIDEO]
Ook worden in 2017 de logeermogelijkheden verder uitgebreid met de opening van het vakantiepark Efteling Loonsche Land.
HerinneringenOm het jubileum te vieren werden bezoekers eerder opgeroepen om hun herinneringen aan het park te delen. Deze worden dit jaar verwerkt in een boek en een speciale tentoonstelling.
LiedMaar nu al is er het speciale Efteling Jubileumlied. Iets na midddernacht, in de eerste minuten van 2017 werd de bijbehorende videoclip op YouTube geplaatst. De beelden vertellen het verhaal van 65 jaar Efteling-geschiedenis.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=1XdW_MjKvhU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.