Lieder voert productie bij FC Eindhoven verder op, RKC wint ein-de-lijk weer een uitwedstrijd

13 april 2018 om 19:50
Mart Lieder heeft vrijdagavond opnieuw zijn waarde bewezen voor FC Eindhoven. In de jacht op de topscorerstitel droeg de spits met twee goals bij aan de 3-1 zege bij Go Ahead Eagles. RKC Waalwijk boekte voor het eerst 13 maart 2017 weer een uitzege in de Jupiler League.
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

FC Eindhoven kwam tegen Go Ahead in de eerste helft op achterstand, ondanks een overtalsituatie. Doelpunten van Lieder (twee) en Jellert van Landschoot repareerden de schade en bezorgden de ploeg van trainer David Nascimento de tweede zege op rij en de vierde in de laatste zeven duels.

Lieder staat nu op 27 doelpunten in dit Jupiler League-seizoen en het moet wel heel raar lopen wil de aanvaller de topscorerstitel niet voor zich opeisen. Met nog twee speelronden op de kalender heeft Lieder acht keer vaker gescoord dan Andrija Novakovich van Telstar.

Eerste uitwinst RKC

RKC boekte zijn eerste uitzege van dit voetbalseizoen door met 1-0 te winnen bij FC Volendam. Irvingly van Eijma zorgde al vroeg voor de enige treffer van de wedstrijd. De Waalwijkers maakten zo een eind aan een reeks van 21 uitduels zonder overwinning, sinds de 3-2 zege bij Achilles '29 op 13 maart 2017.

Droevige reeks Helmond Sport
Helmond Sport slaagde er vrijdag opnieuw niet in een nederlaag te voorkomen. Tegen titelkandidaat NEC leed de ploeg van trainer Roy Hendriksen zijn vijfde nederlaag op rij, de slechtste serie voor de club sinds 2004. Al binnen tien minuten stond het 0-2 in Helmond door goals van Arnaut Groeneveld en Michael Heinloth. Robert Braber deed nog wat terug, maar verder dan de 1-2 kwam de thuisploeg niet. Helmond Sport eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Ron Janzen.

FC Den Bosch, Jong PSV en FC Oss hielden geen fijn gevoel over aan de 36ste speelronde. Zje bleven met lege handen achter tegen respectievelijk Fortuna Sittard (2-0), Almere City FC (2-1) en De Graafschap (1-4).

HOOGTEPUNTEN:

Almere City FC - Jong PSV 2-1

Met een heerlijk doelpunt in de 52ste minuut zet Gasto Salasiwa Almere op 1-0.
Jong PSV doet laat in de tweede helft wat terug: in de 75ste minuut trekt Joey Konings de stand gelijk, 1-1. Het is zijn eerste goal van het seizoen.
Zes minuten voor tijd bezorgt Damon Mirani de thuisploeg de volle winst: 2-1 via een fraaie omhaal van dichtbij.

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 1-3

De thuisploeg moet al na zeven minuten verder met tien man: Givan Werkhoven krijgt rood na een wilde overtreding op Elton Kabangu.
Ondanks een man minder komt de thuisploeg op voorsprong: Xandro Schenk benut een rebound en maakt de 1-0.

• Direct na rust is het Jellert van Landschoot die gelijkmaakt namens FC Eindhoven: 1-1.

• Het 26ste doelpunt van Mart Lieder is daar: de spits zet FC Eindhoven in de 53ste minuut op 1-2.
En meteen is daar ook nummer 27 voor Lieder: hij zorgt drie minuten na de 1-2 ook voor de 1-3.

Helmond Sport - NEC 1-2

Titelkandidaat NEC komt na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Arnaut Groeneveld.
Amper twee minuten later verdubbelt Michael Heinloth de marge voor de bezoekers: 0-2.
Na 21 minuten doet Helmond Sport wat terug: Robert Braber maakt de 1-2.

• Ron Janzen krijgt rood na een slaande beweging: Helmond Sport moet in de laatste twaalf minuten met tien man verder.

Fortuna Sittard - FC Den Bosch 2-0

28ste minuut: de koploper in de Jupiler League gaat aan de leiding: Lisandro Semedo schiet raak, 1-0.
Het duurde even maar daar is dan de bevrijdende 2-0 voor Fortuna. De goal in de 87ste minuut komt op naam van Stefan Askovski.

FC Oss - De Graafschap 1-4

FC Oss opent de score in de veertiende minuut via Fatih Kamaci. Die maakt zijn veertiende goal van het seizoen.
Een prachtige stiftbal van Youssef El Jebil vanaf de rand zestien zet de bezoekers op 1-1, na 49 minuten.
Zeven minuten daarna zet Daryl van Mieghem De Graafschap voor het eerst op voorsprong, 1-2.

• En daar is ook de 1-3 voor de ploeg uit Doetinchem: Tarik Tissoudali benut een rebound: 1-3.

• Het wordt een flinke thuisnederlaag voor FC Oss: Fabian Serrarens zorgt voor de 1-4.

FC Volendam - RKC Waalwijk 0-1

Irvingly van Eijma zet de bezoekers vlak vóór rust op voorsprong: 0-1. Het is de eerste goal van het seizoen voor de aanvaller.

VOORAF: opstellingen