Vandaag in Brabant hoort het OM de man die mishandeling Breda filmde

9 januari 2017 om 09:12 • Aangepast 21 november 2020 om 04:32
nl
In Breda moet de jongen die een vechtpartij in diezelfe stad filmde vandaag op een hoorzitting van het OM verschijnen. Verder praten we onder andere na over de MH17-resten die journalist Michel Spekkers uit Oekraïne meenam.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De 20-jarige Bredanaar die filmde hoe een jongen in het uitgaanscentrum van Breda ernstig werd mishandeld, moet vandaag een hoorzitting van het Openbaar Ministerie bijwonen. De 17-jarige dader moet op 31 januari verschijnen. Het filmpje trok veel aandacht, waarop de moeder van de dader haar zoon aangaf bij de politie.
  • Het is vandaag bewolkt en nevelig in Brabant. Lokaal valt er een spatje motregen. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind en het wordt 5 of 6 graden. Vanavond gaat het vanuit het westen harder regenen, de rest van de week blijft het wisselvallig.


Wachten op privacy instellingen...


Waar wordt vandaag over gepraat?

  • De Bredase journalist Michel Spekkers heeft zaterdag geprobeerd om de MH17-resten die hij onlangs uit Oekraïne meenam, langs de douane op Schiphol te smokkelen. Spekkers zelf spreekt van een misverstand.
  • Na twee weken doorrijden vanwege de kerstvakantie is het weer zover: file, file, file. Maar de oplossing voor deze dagelijkse ergernis komt uit Helmond, van de Automotive Campus. Deskundigen onderzoeken daar hoe technologie kan helpen opstopping op de wegen te voorkomen.
  • Miljoenen mensen zaten zaterdagavond aan de buis gekluisterd voor het nieuwe seizoen Wie is de Mol? En dit jaar is er weer een Brabantse kandidate. De Tilburgse actrice, zangeres en vlogster Yvonne Coldeweijer doet mee en we hebben even uitgezocht hoe groot de kans is dat de mol dit jaar uit Brabant komt.


Wachten op privacy instellingen...


Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Twaalf Brabantse deelnemers en hun teams verschenen op 1 januari op het startpodium van de Dakar Rally 2017. Inmiddels zijn we een week onderweg, zijn er twee uitvallers en hebben we één collega ter plaatse. Verslaggever Job van der Zon houdt voor de rest van de rally een videodagboek bij.
  • De brandweer is zondagavond met drie voertuigen uitgerukt voor een woningbrand aan de Joris Nempestraat in Breda. Een verwarde man stond daar voor zijn huis met twee messen te zwaaien. De politie heeft de man gearresteerd. Of hij iets te maken heeft met de brand, wordt onderzocht. Een hond heeft de brand niet overleefd.
  • Tijdens het KNMV Motorsportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem ontving motocrosser Jeffrey Herlings voor de tweede keer op rij de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de motorwereld.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!