Efteling is het leukste uitje van Nederland, Museum Klok & Peel van Brabant

10 januari 2017 om 18:09 • Aangepast 21 november 2020 om 04:29
nl
De Efteling is dinsdag door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje van Nederland. In totaal waren er twee Brabantse uitjes genomineerd: de Efteling en Safaripark Beekse Bergen. Het leukste uitje van Brabant is Museum Klok & Peel in Asten.
Profielfoto van Seunis RebeccaProfielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door
Seunis Rebecca & Wim Heesterbeek

Tien uitjes waren in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2017’. Tijdens de ANWB-verkiezing voor het leukste uitje zijn in totaal 50.000 stemmen uitgebracht op het uitje dat mensen het meest waarderen.

Wachten op privacy instellingen...

De Efteling laat daarmee twee dierentuinen achter zich, GaiaZOO kreeg namelijk zilver en Diergaarde Bijdorp brons.

Wachten op privacy instellingen...

AstenHet leukste uitje van Brabant ligt in Asten, Museum Klok & Peel eindigde als eerste in de strijd om de titel van leukste Brabantse uitje. Het Philips Museum in Eindhoven en het Oorlogsmuseum in Overloon werden bekroond met zilver en brons.
Frank van Kempen van het museum reageert verheugd: "Deze blijk van waardering is echt super. Van Kempen noemt het bijzonder dat alle drie de winnaars uit Zuidoost-Brabant komen. "Het is toch een hele grote provincie met een hoop attracties."
De kampioenDe verwachting is dat meer mensen het museum zullen vinden, nu ze deze prijs hebben gewonnen: "Ik verwacht wel veel nieuwe bezoekers. We komen ook prominent in de Kampioen" aldus Van Kempen.
In Museum Klok & Peel kunnen bezoekers meer te weten komen over de natuurhistorie van de Peel, ook zijn er luidklokken van over de hele wereld te bezichtigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.