Vluchtelingen gevonden in vrachtwagen transportbedrijf Erp - Omroep Brabant

Vluchtelingen gevonden in vrachtwagen transportbedrijf Erp

10 januari 2017 om 19:02
In het Belgische Aalst zijn dinsdagochtend twaalf vluchtelingen aangetroffen in een vrachtwagen van het transportbedrijf Van den Bosch uit Erp. Een medewerker van een Belgische fabriek merkte de groep vluchtelingen op in een wagen van Van den Bosch. Hij hoorde een vreemd geluid vanuit de silowagen van het transportbedrijf komen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Toen de chauffeur aankwam in Aalst om te lossen, hoorde iemand een vreemd geluid uit de vrachtwagen komen. Volgens Gruijter zijn alle twaalf vluchtelingen in goede gezondheid door de politie opgehaald. Ze zijn met verschillende politiebusjes opgehaald.
Geen blaamBarry Gruijters van Van den Bosch uit Erp laat aan het AD weten dat de vrachtwagenchauffeur vanuit Frankrijk onderweg was naar Oost-België. Voordat hij 's nachts bij een rustplek wegreed, heeft hij zijn auto nog gecontroleerd. Dat er vluchtelingen in zijn wagen verstopt zaten, kan hem niet aangerekend worden, vindt Gruijters.
De chauffeur zou erg geschrokken zijn: "Hij heeft zelf nooit eerder vluchtelingen in de auto gehad. Het kwam voor hem echt als een verrassing." De man is de hele middag door de politie in België verhoord.
Over de staat van de lading is nog niets bekend.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...