Video

Bamboeleverancier uit Asten 'goedgekeurd' door Chinese pandadeskundigen

12 januari 2017 om 06:39
nl
Een Chinese delegatie van pandadeskundigen heeft woensdag een bezoek gebracht aan Bamboo Giant in Asten. Dat bedrijf mag wekelijks de honderden kilo's bamboe leveren die nodig zijn voor de twee Chinese panda's die later dit jaar naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen komen.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Het toekomstige verblijf van de twee reuzenpanda's in de dierentuin werd dinsdag al goedgekeurd. De goedkeuring betekent dat de reis van de panda's Wu Wen en Xing Ya nu geregeld kan worden.
'Benieuwd naar kweek en transport'Na hun bezoek aan het Rhenense dierenpark trok de delegatie, drie mannen en een vrouw, naar Asten. Van een echte keuring was volgens eigenaar Bennie Nielen van Bamboo Giant geen sprake. ''Ze waren erg benieuwd hoe wij de bamboe hier kweken, oogsten en transporteren. En ook al versta ik geen Chinees: ze lieten duidelijk merken dat ze heel erg enthousiast waren. Wat wil je: het transport is voedselveilig en we gebruiken geen chemicaliën."
LEES OOK: Vijftig kilo bamboe uit Asten per reuzenpanda per dag, 'Schattige beren zijn levensgevaarlijk'
'We zijn er klaar voor'Veel zorgen maakte Nielen zich niet, maar het was toch wel spannend wat het oosterse gezelschap van zijn bedrijf vindt. ''Een paar jaar geleden heb ik voor de komst van deze panda's anderhalf voetbalveld volgezet met bamboe. Het duurt jaren voordat dat gebruiksklaar is. Als de dieren niet naar Rhenen waren gekomen, had ik toch een andere dierentuin moeten vinden voor mijn bamboe."
Dat is nu dus niet meer nodig. "We zijn er klaar voor", aldus Nielen.
Rond Pasen?Het is nog onduidelijk wanneer Bamboo Giant uit Asten de bamboe mag leveren. Ouwehands verwacht de bijzondere dieren rond de paasdagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.