Video

Harde wind en winterweer, verwachte problemen bij avondspits vallen mee

13 januari 2017 om 21:00 • Aangepast 21 november 2020 om 04:24
nl
Ondanks de waarschuwingen voor slecht weer vielen de problemen op de Brabantse wegen en in de rest van het land vrijdag erg mee. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Het was zelfs rustiger dan normaal op de vrijdagnamiddag. De verwachting was dat vooral de harde wind het verkeer parten zou spelen. Vrijdagmiddag en -avond waait het stormachtig hard en ook kunnen er opnieuw winterse buien met (natte) sneeuw vallen in Brabant.
Profielfoto van Karin KampProfielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Karin Kamp & Rebecca Seunis

In de loop van de middag trok in het hele land de wind aan. Met name in de kustprovincies kan die vrijdagavond flink uithalen tot 100 kilometer per uur, maar ook landinwaarts staat er harde wind. Code geel is nog steeds in het hele land, behalve Utrecht en Drenthe, van kracht.

Wachten op privacy instellingen...

Ongelukken op A58Op de A58 stond het rond vijf uur op twee plekken stil door ongelukken. Het eerste ongeluk gebeurde bij knooppunt Batadorp. Het verkeer richting Eindhoven werd geadviseerd om te rijden via Den Bosch over de A65 en de A2. Ook tussen Moergestel en Best ging het mis. Hier stond iets na vijf uur een file van zeven kilometer, de vertraging bedroeg dertig minuten.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Negen tips om veilig de weg op te gaan met winters weer
Ook vrijdagochtend vielen er buien vermengd met sneeuw. Daarom was het op lokale wegen soms verradelijk glad. Later op de dag klom de temperatuur op tot 5 graden en waren de meeste sneeuw en gladheid snel verdwenen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Op de A58 bij Etten-Leur ontstond vrijdagochtend over zo'n honderd meter plotseling een ijslaag op de snelweg. Hierdoor ontstond file tussen Rucphen en knooppunt Princeville. Tijdens de ochtendspits liep de file hier op tot twaalf kilometer. De weg was verder goed berijdbaar.
Vijf centimeter sneeuwOp sommige plaatsen viel wel veel sneeuw, zo viel er in het noorden van Brabant zo'n vijf centimeter. Op andere plekken in het land viel er nog meer.
LEES OOK: Sneeuw zorgt voor gladheid op de weg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.