Video

De coffeeshop moet weer open in Roosendaal, vinden jongeren

31 januari 2017 om 09:51
nl
Als het aan de lokale jongerenraad ligt, keert er tenminste één coffeeshop terug in Roosendaal. In 2009 werden coffeeshops in Roosendaal (en Bergen op Zoom) gesloten om de overlast van drugstoeristen tegen te gaan, maar dat besluit is gedateerd en werkt averechts, vindt stichting Jong Roosendaal.
Geschreven door

Volgens de jongerenraad, die jaren na het gemeentelijke besluit, in 2012, is opgericht, speelt het cannabisbeleid van Roosendaal straatdealers in de kaart. Om het verkopen van drugs op straat beter tegen te kunnen gaan, moet er minstens één coffeeshop in Roosendaal open, aldus de partij.
“Het gaat ons echt om het voorkomen van illegaliteit. Jongeren willen niet met drugsdealers in contact komen", vertelt woordvoerder Bjorn Rommens. “Nu komen ze vaak aan drugs via vrienden."
“De coffeeshops uit het verleden veroorzaakten overlast binnen het centrum”, stelt Jong Roosendaal. “Om dit in de toekomst bij een coffeeshop te voorkomen, zou het aan te raden zijn om de coffeeshop te plaatsen op een andere plek dan in de centrumring”, zo adviseert de Jongerenraad het college, dat nog niet op de jongerenraad heeft gereageerd.
'Driekwart jongeren in Roosendaal gebruikt drugs'Jong Roosendaal claimt dat uit een 'serieuze enquête' blijkt dat 75 procent van de 150 ondervraagde jongeren (van 13 tot en met 27 jaar) uit Roosendaal drugs gebruikt, thuis en/of tijdens feestjes. Ook geeft driekwart van de ondervraagden aan de aanschaf van drugs in een coffeeshop te prefereren boven aanschaf op straat.
De gemeente wilde dinsdag nog niet ingaan op het advies van de jongerenraad. Woordvoerder Jeroen Steenmeijer: "We hebben het onderzoek nog niet gezien en het is dan logisch om eerst met Jong Roosendaal in gesprek te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.