Video

Kikkernieuws: restaurant ’t Opkikkertje helemaal verkikkerd op hun nieuwe kikkercollectie

6 februari 2017 om 11:59 • Aangepast 21 november 2020 om 03:49
nl
Rob van Niekerk verzamelde veertig jaar lang alles wat maar met kikkers te maken heeft. In die tijd spaarde hij meer dan drieduizend beeldjes, knuffels en plaatjes van kikkers bij elkaar. Maar wat doe je met zo’n enorme collectie als je kleiner gaat wonen? Dan doneer je alles gewoon aan restaurant ’t Opkikkertje in Den Bosch.
Profielfoto van Seunis RebeccaProfielfoto van Erik Peeters
Geschreven door
Seunis Rebecca & Erik Peeters

Een uit de hand gelopen hobby, noemt Van Niekerk het zelf. Nadat zijn kikkercollectie enorme proporties had aangenomen, moest de hele verzameling weer de deur uit, omdat hij gaat verhuizen naar een kleinere woning.
Een vrachtwagen volVan Niekerk heeft lang gezocht naar een geschikte plek voor zijn 3200 kikkers. Uiteindelijk viel zijn oog op restaurant ’t Opkikkertje in Den Bosch. Het restaurant had zelf al een behoorlijke collectie, die nu in één klap enorm is gegroeid. Maandagochtend werden alle dozen uit een vrachtwagen geladen. “Het voelde een beetje als sinterklaas vanochtend”, vertelt Mark Peeperkamp, eigenaar van het restaurant.

Wachten op privacy instellingen...

Peeperkamp is enorm blij met de nieuwe kikkers. De teller van ‘t Opkikkertje staat nu op zo’n vierduizend kikkers waar bezoekers zich aan kunnen vergapen. En dat in een piepklein restaurantje. Dat wordt dus behoorlijk passen en meten. Ze hebben zelfs al speciale plankjes moeten maken om alle kikkers een plekje te kunnen geven.
Een dubbel gevoelVerzamelaar Rob van Niekerk stond maandag wel een beetje met een kikker in zijn keel te kijken, want afstand doen van zijn geliefde kikkers is toch dubbel voor hem. Aan de ene kant is hij verdrietig dat hij afscheid moet nemen van zijn collectie, aan de andere kant is hij heel blij dat iedereen zijn kikkers nu kan komen bewonderen. Van Niekerk zal zelf in ieder geval met regelmaat bij ’t Opkikkertje gaan eten zodat hij toch weer even bij ‘zijn’ kikkers kan zien.

Wachten op privacy instellingen...

't Opkikkertje aan de Markt in Den Bosch heeft vanaf nu waarschijnlijk een van de grootste kikkercollecties ter wereld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.