Doodgeschoten Peter Netten: Politie doet na onderzoek op woonwagenkamp huiszoekingen in Oss

OSS - Bij het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss is zondagnacht de 30-jarige Peter Netten doodgeschoten. Hij werd iets voor halfdrie op straat neergeschoten.

Er is nog lange tijd geprobeerd het slachtoffer te reanimeren maar dat heeft niet meer geholpen. Dat gebeurde op een grasveld. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Behalve de politie en ambulance kwam er ook een traumahelikopter af op de schietpartij. De dader is niet gepakt.

De omgeving van het kamp aan de Hoogheuvelstraat werd afgezet. Een forensisch team deed onderzoek op de plek van de schietpartij. De politie heeft buurtbewoners gesproken en bekeken of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn. 

Huiszoekingen
De politie zoekt verder naar mensen die iets gezien hebben van de schietpartij. Het onderzoek bij het woonwagenkamp werd maandagmiddag rond vijf uur afgerond. In verband met de aanslag zijn in Oss enkele panden doorzocht, zo bevestigde een woordvoerster van de politie. Een verdere toelichting op deze huiszoekingen wilde ze in verband met het onderzoek niet geven.

Veroordeeld voor hennep
Rechercheurs proberen ondertussen meer informatie over het slachtoffer te achterhalen. Ook wordt onderzocht wat mogelijk het motief was om Peter Netten dood te schieten.

Netten was een bekende van de politie. Hij werd begin maart van dit jaar nog veroordeeld tot vijf maanden celstraf omdat hij hennep bewaarde in de schuur van zijn oma. In augustus 2016 deed de politie daar een inval en ontdekte de bijna vijftig kilo hennep. Zijn oma kreeg een taakstraf. De advocaat van Netten wilde niet reageren op de aanslag op haar cliënt.

LEES OOK: Hennep-oma (70) hoeft de cel niet in, woonwagenbewoonster krijgt werkstraf

Extra agenten ingezet
De schietpartij trok veel bekijks. Veel bewoners van het woonwagenkamp kwamen naar buiten na de schietpartij. Volgens de politie liepen de emoties ook hoog op. Daarom werden er extra agenten opgeroepen om de situatie te kalmeren.

 

Autobrand
In de Berghemseweg brandde een uur voor  de schietpartij een auto uit. De politie onderzoekt of er mogelijk een verband is tussen de twee zaken, maar ziet daar zo geen aanwijzingen voor.

De autobrand werd iets na half drie ontdekt.

 

Meer over dit onderwerp:
schietpartijen oss hoogheuvelstraat peter netten