Audi-bestuurder die andere auto van de weg drukte heeft 'niets gemerkt' van ongeluk - Omroep Brabant

Audi-bestuurder die andere auto van de weg drukte heeft 'niets gemerkt' van ongeluk

10 februari 2017 om 18:27
De auto belandde in de sloot na het bizarre ongeluk (Beeld: Bureau Brabant)
De auto belandde in de sloot na het bizarre ongeluk (Beeld: Bureau Brabant)
De Audi-bestuurder die op Nieuwjaarsdag een andere weggebruiker van de weg drukte, was zich hier niet van bewust. Dat vertelt zijn advocate Marianne van Wijk vrijdag tegen het Eindhovens Dagblad.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

LEES OOK: Poging tot doodslag: agressieve Audi-bestuurder drukt stel van de weg [VIDEO]
De videobeelden van het ongeluk riepen eind januari veel reacties op. Te zien is hoe de Audi een Renault van de weg drukt op de N2 bij Eindhoven. De Renault sloeg meerdere keren over de kop en belandde in een sloot. Het had niet veel gescheeld of de auto was ook nog vol tegen een lantaarnpaal gereden.[tweet:https://twitter.com/omroepbrabant/status/826363627569549313]Aan het voorval zou een verkeersruzie vooraf zijn gegaan "Ik seinde van: doe eens normaal, man", vertelde het slachtoffer eerder aan Omroep Brabant.
Niets gemerktEen 41-jarige man uit Valkenswaard werd na het ongeluk opgepakt. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.
LEES OOK: Audi A8-bestuurder opgepakt voor poging tot doodslag op N2
Zijn advocaat meldt nu dat hij niets van het ongeluk heeft meegekregen. "Mijn cliënt schrok zich helemaal wild toen hij zijn Audi herkende op televisie. Hij heeft nooit de intentie gehad om die auto van de weg te rijden. Hij gaf juist gas bij om te ontkomen aan de hele situatie", aldus Van Wijk.
'Allesbehalve voorbeeldig gedrag'De bestuurder van de Renault zou zich volgens Van Wijk misdragen hebben. "Het is jammer dat dat niet op de beelden te zien is, want volgens mijn cliënt heeft deze meneer zich allesbehalve voorbeeldig gedragen."
De Audi-rijder zou een blanco strafblad hebben. "Hij leidt een keurig bestaan, heeft een gezin en werkt hard. Hij vindt het verschrikkelijk wat er op sociale media allemaal over hem wordt geschreven. Hier heeft hij nooit om gevraagd."
Rechter beslistVan Wijk wil haar cliënt zo snel mogelijk uit de gevangenis krijgen omdat er volgens haar geen sprake is van poging tot doodslag. Woensdag beslist de rechter of hij langer in de cel moet blijven.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...