Video

De wereld rond om oude Brabantse bussen te spotten: Erik doet het

13 februari 2017 om 08:21
nl
Ze zijn blijkbaar gek op onze oude bussen in de rest van de wereld. Je vindt ze in Oost-Europa, Afrika en heel veel op Cuba. Erik Kanters (56) uit Veghel is ook gek op oude bussen en reist ze achterna. In 34 landen spotte hij al meer dan drieduizend Nederlandse bussen.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Vol trots laat hij foto's zien van zijn reizen. Op eentje een oude Amerikaanse auto op Cuba met daarachter een oude bus van DAF.
Tic begon al als klein mannetjeDe bussentik begon al vroeg bij Erik. "Als klein mannetje stond ik langs de weg al bussen te spotten." Waar hij dat vroeger in zijn geboorteplaats Veghel deed, reist hij nu de wereld over. "Het is gewoon superleuk om te zien dat al die oude bussen nog rondrijden in de wereld", vertelt Erik.
[youtube:body:https://youtu.be/9FimQe8Jmpc]
En zo kan het dus zijn dat je tussen de palmbomen en de sigaren een bus ziet rijden waar nog steeds Breda of Vlijmen op staat. "En soms vraagt een chauffeur mij daar wel eens hoe de airco werkt bijvoorbeeld."
KaartAnekdotes heeft Erik genoeg. "Een chauffeur op Cuba kwam eens naar mij toe. Hij vroeg of ik kon helpen. Hij had allemaal Nederlandse plaatsnamen op de rol staan en hij had een kaart van Nederland bemachtigd. Hij had Gilze, Breda, Tilburg en Den Bosch al gevonden. Alleen kon hij geen dienst en extra lijn niet vinden. Dat heb ik hem toen uitgelegd."
Of mensen Erik wel eens voor gek verklaren? "Dat maakt me niet uit", zegt hij. "Ik heb er plezier in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.