Tientallen kattenliefhebbers willen Pepper ophalen in Oostenrijk

15 februari 2017 om 11:26
nl
Zes maanden lang was de Tilburgse kat Pepper spoorloos. Tot de driejarige poes van Franka Schapendonk werd teruggevonden in Oostenrijk. De eigenaresse zoekt iemand die het dier samen met haar wil ophalen.
Geschreven door

Een jager vond het dier in de buurt van Wenen, schrijft de Oostenrijkse omroep ORF. Pepper was in slechte conditie. Ze had wormen in haar longen en was zwaar vermagerd. "Ze woog drie kilo toen ze verdween. Nu is ze twee kilo lichter", aldus Franka.
StomverbaasdPepper was gechipt. Het nummer van de chip leidde naar Franka. "Ik werd gebeld door een buitenlands nummer, dus ik nam niet op. De voicemail werd ingesproken en toen bleek het een dierenarts uit Oostenrijk te zijn. Ze hadden Pepper gevonden."
Franka kon het in eerste instantie nauwelijks geloven. "Maar toen ze foto's stuurden, zag ik meteen dat het Pepper was. Ik was zo blij", vertelt Franka.
DierenartsDe Oostenrijkse dierenarts zorgt in de tussentijd voor het beestje. Schapendonk hoeft niet te betalen voor de opvang en het voer. "Dat is echt heel fijn. Ik ben niet heel rijk en dierenartskosten kunnen normaal gesproken flink in de papieren lopen."
Pepper liep op 21 augustus weg. "Ik zag haar nog op het dak van mijn huis lopen. Ze kwam niet terug, toen ik haar riep." Vervolgens was het beest spoorloos. "Ik heb twee maanden lang iedere avond buiten gezocht."
OphalenHoe het dier in Oostenrijk terecht is gekomen, is een raadsel. Vermoedelijk is Pepper in Nederland in een vrachtwagen gesprongen. Franka is van plan om Pepper op carnavalsvrijdag op te halen in Oostenrijk. "Het is een heel geregel om ze bijvoorbeeld met het vliegtuig te laten komen. Daarom heb ik besloten om haar zelf te halen, maar ik zoek nog iemand die met me mee wil gaan."
"Ik vind het eng om daar alleen naar toe te gaan. Dat is ook heel lastig, omdat Pepper onderweg aandacht en verzorging nodig heeft. Het zou geweldig zijn als iemand met veel rij-ervaring me daarnaartoe kan brengen."
Veel mensen willen meeAngela Hopstaken wil graag mee met Franka om Pepper om te halen, schrijft ze op Facebook. "Ik ben gek op katten en ben pas ook een (huis)kat 15 dagen lang kwijt geweest. Ik werd gek! Maar ze is terug dus wil dit heugelijke moment best met je delen om jouw kat op te halen!"
Ook mensen die in de buurt van Oostenrijk zitten of er snel naartoe gaan, hebben hun hulp aangeboden. Precilla Atici gaat over anderhalve week naar Oostenrijk en wil Pepper ook wel mee naar zijn baasje nemen. En Martijn Blom is nú in de buurt van Wenen en wil de Tilburgse kat best even ophalen.
Hulp van AllianzVerzekeringsmaatschappij Allianz heeft ook hulp aangeboden. Er wordt bekeken of het mogelijk is om de reis van Franka per vliegtuig te regelen. Donderdag komt daar hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid over.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.