Video

"Het is de mooiste dag van carnaval", voor kinderen in Erpelrooierslaand is het feest begonnen

24 februari 2017 om 11:52
nl
Carnaval is begonnen! Tenminste, op de basisschool Elsenhof in Erpelrooierslaand, in het dagelijks leven bekend als Wagenberg. Daar gingen 180 kinderen vrijdagochtend al helemaal los. Polonaises, sauwelaars en kontebonken. Het was er allemaal. "Het is de mooiste dag van carnaval", aldus Kees van de ouderraad.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Net voor dat de show begon, was het nog rustig in de klas van juf Heidi. Voor de gelegenheid is zij verkleed als non. Haar klas zat vol kinderen van groep 7 en 8. Sommige kinderen zaten gedwee een carnavalskleurplaat in de kleuren met stiften. "Ze zijn een beetje zenuwachtig en het is nog wel heel vroeg", zei de juf, "maar als ze zometeen los gaan dan gaan ze ook echt los".
'Heel mooi'En wat juf Heidi al voorspelde, gebeurde ook toen het nummer 'Dansen met Tante Rita' door de speakers van de aula schalde. Vooral de jongere kinderen die braaf vooraan waren gaan zitten, hadden hun mond openhangen van bewondering toen de wat oudere kinderen op het podium begonnen te dansen. Een kleine spiderman vertelde dat hij het allemaal heel mooi vond. "Vooral de kleren."
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/835038553499369472]
Showmaster Kees babbelde de show aan elkaar en dat deed hij met verve. "Het is de mooiste ochtend van heel de carnaval. Om zoveel kinderen zoveel plezier te laten hebben. Het is de toekomst van de carnaval", vertelde hij glunderend.
[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/835045550785445891]
Lees alles over carnaval terug op onze themasite: www.omroepbrabant.nl/carnaval

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.